Klip zamanı mı Selçuk Bey? Sosyal medyadaki o video tepkilerin odağına

6 Şubat depremlerinin vurduğu bölgeyi ziyaret eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın burada çektirdiği video tepki topladı. Deprem bölgesinde çocuklara oyuncak dağıtırken ve gittiği yerlerdeki anlara ait profesyonel kameralarla çekilmiş görüntülerin yer aldığı video kamuoyundan 'algı' eleştirisi aldı. CHP'li Bekaroğlu da videoyu kendi sosyal medya hesabından paylaşarak "Klip çekmiş" notunu düştü.

Maraş merkezli depremlerde resmi verilere göre 44 binden fazla vatandaş yaşamını yitirdi, sağ kurtarılanlar ise yaşam mücadelesi veriyor. Enkaz altında kalan illerin bazı noktalarında vatandaşlar çadırların yetersiz ya da çok ince olduğunu söylüyor ancak bu talepler iktidar tarafından sert tepkilerle karşılanıyor.

Bununla birlikte taş üstünde taş kalmayan kentlerde depreme hazırlık yapılmaması ve deprem sonrası arama-kurtarma çalışmalarının gecikmesi de eleştirilerin odağında.

VİDEO ÇEKENLER KERVANINA KATILDI

Birçok siyasetçi ve vatandaş gibi afet alanına giden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, burada yaptığı çalışmaları bir video klip ile duyurdu. Sosyal medya hesabından deprem bölgesindeki çalışmalarının, incelemelerinin, çocuklara oyuncak dağıttığı anların ve insanlarla diyaloglarının yer aldığı bu videoyu paylaşan Bayraktar, tepkiyle karşılaştı.

'KLİP ÇEKMİŞ'

Söz konusu videoyu alıntılayan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da benzer bir video yayınladığını ve daha sonra bu videoyu özür dileyerek sildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Klip çekmiş…Reklam firması ile birlikte gitmiş ve resmen klip çekmiş. (Sağlık Bakanı yayından çekti ama bununki duruyor)"

Öte yandan videoya kamuoyundan da tepki yükseldi ve 'algı yapılıyor' yorumları geldi. Özellikle, çocukların kameraya el sallamasının söylendiği anlaşılan videoda Selçuk Bayraktar'ın "Memnun musunuz halinizden?" sorusunu yöneltmesi en çok tepki gösterilen anlardı.

İlgili Haberler