İstanbul'un göbeğindeki rezidansta 23 kadını zorla alıkoymuşlar

İstanbul'un göbeğindeki rezidansta 23 kadını zorla alıkoymuşlar

Bahçelievler'deki bir rezidansta zorla alıkonulan 23 Endonezyalı kadın kurtarıldı. Başka bir adreste 3 kadının da zorla tutulduğu ortaya çıktı ve 2 kişi tutuklandı. Şüphelilerin 2 ay boyunca kadınları evlerde beklettikleri, bu süre içerisinde pasaportlarına ve cep telefonlarına el konulduğu öğrenildi.

İstanbul Bahçelievler'deki bir rezidansta kadın zorla tutulduklarına dair ihbar yapıldı. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, ofis ve daire olarak kullanıldığı tespit edilen adreste zorla tutulan 23 kadın bulundu.

Endonezyalı kadınları zorla alıkoyan kişilerin İran uyruklu Y.K. ile Irak uyruklu T.M. ve R.N.S. olduğu belirlendi. Şüphelilerden T.M.’nin evinde yapılan aramada 3 Endonezyalı kadın daha bulundu. 2 ayrı adreste zorla tutulan 26 kadın polis ekiplerince kurtarıldı.

2 AY REHİN ALMIŞLAR

Polis konuyla ilgili yaptığı araştırmalarda mağdur kadınların kendi ülkelerinde bir şirketle anlaşarak ayda 300 dolar karşılığında Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecekleri, Türkiye’yi transit olarak kullandıkları, Türkiye’ye geldikten sonra yurt dışına çıkmak için işlemlerinin tamamlanmasını bekledikleri, bu sırada da 3 şüpheli tarafından zorla alıkondukları ortaya çıktı.

Şüphelilerin 2 ay boyunca kadınları evlerde beklettikleri, bu süre içerisinde pasaportlarına ve cep telefonlarına el konulduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden Y.K. ile T.M. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken R.N.S., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN