Marmara Denizi'nde feribot yandı... Dumandan etkilenen yolcular kıyıya zor ulaştı

Marmara Denizi'nde feribot yandı... Dumandan etkilenen yolcular kıyıya zor ulaştı

Marmara Denizi'ndeki Tekirdağ-Balıkesir seferini yapan feribotta yangın çıktı. Feribot, söndürme çalışmaları eşliğinde acilen Ceyport Limanı'na yanaştırıldı. Dumandan etkilenen ve denizin ortasında çaresiz kalan 30 yolcuya ise kıyıda hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

Tekirdağ-Balıkesir( Bandırma) seferini yapan feribotta Marmara Denizi açıklarında yangın çıktı. Özel bir şirkete ait 'Yavuznaz' isimli feribotu saat 06.30 sıralarında iddiaya göre; bir hafif ticari araçtan kaynaklanan alevler sardı. İlk müdahaleyi feribottaki mürettebat yaptı.

78.jpg

İhbar sonrası Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri ile limandaki söndürme römorkörleri de yangına müdahale etti. Feribot, söndürme çalışmaları eşliğinde Ceyport Limanı'na yanaştırıldı. Limandaki itfaiye ekiplerinin de müdahalesi ile yangın söndürüldü.

Dumandan etkilenen 30 yolcuya ise kıyıda hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Ayrıca feribottaki araçlarda hasar oluştuğu öğrenildi.

5555.jpg

'DENİZE ATLAYALIM DEDİLER'

Feribotta kamyonu hasar gören şoför Bülent Uzunoğlu, yangının araçları sarmasıyla panik yaşandığını anlatarak, "Ben uyuyordum gemide, içeri gelip 'Yangın var' diye bağırdılar. O panikle diğer kamyondaki şoför ağabeyi uyandırdım. Ondan sonra gereken yerlere telefon edildi. Diğer arkadaşları uyardım, panik yapmamaları için, bazıları 'Denize atlayalım' dediler. Her taraf yanıyordu, patlamalar oldu, lastik patlamaları. Allah razı olsun devletimizden, çok kısa zamanda oraya yetişildi, gerekenler yapıldı. Bol bol ayran içtik. İçeride çok büyük panik oldu ama gemi mürettebatı olsun, oradaki arkadaşlar olsun, birbirimize sağduyulu hareket ederek bu olayı aşmış olduk" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN