Tom’u hiç bu kadar huysuz görmediniz

Tom’u hiç bu kadar huysuz görmediniz

Türk sineması depremlerde kaybettiklerimizin yasını tutmaya devam ederken, sinemalarda tamamı yabancı 7 yapım vizyona giriyor. Filmlerde, ‘Forrest Gump’, ‘Yeşil Yol’, ‘Terminal’ gibi filmlerde ‘iyilik’ performansıyla milyonların sevgisini kazanan Oscarlı oyuncu Tom Hanks’in ‘dünyanın en huysuz adamı’ olduğu ‘Hayata Röveşata Çeken Adam’ filmi öne çıkıyor. Hanks, İsveç romanından uyarlanan kara komedide, sürekli homurdanan, kedisi dışında herkesten nefret eden modern bir Amerikalıyı canlandırıyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta tamamı yabancı 7 film vizyona giriyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vizyon tarihlerini erteleyen Türk sineması bu hafta da kaybettiklerimizin yasını tutuyor. Vizyona giren yabancı filmlerde, ‘Forrest Gump’, ‘Yeşil Yol’, ‘Terminal’ gibi filmlerde ‘iyilik’ performansıyla milyonların sevgisini kazanan Oscarlı oyuncu Tom Hanks’in bu kez ‘dünyanın en huysuz adamı’ olduğu ‘Hayata Röveşata Çeken Adam’ filmi öne çıkıyor.

ii.jpg

Hayata Röveşata Çeken Adam

‘Uçurtma Avcısı’ ve ‘Dünya Savaşı Z’ gibi başarılı yapımların yönetmeni Marc Forster’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Rachel Keller, Manuel Garcia Rulfo ile Kailey Hyman de başrolleri paylaşıyor.

2012 tarihli İsveç romanı A Man Called Ove’den (2015’te İsveç filmi olarak da uyarlanmıştır) uyarlanan kara komedide, Hanks, sürekli homurdanan, kedisi dışında herkesten nefret eden Otto adlı dul ve modern bir Amerikalıyı canlandırıyor. Hanks’in oğlu Truman Hanks ise filmde Otto karakterinin gençliğini yani babasının gençliğini canlandırıyor. Film, tek eğlencesi kendisinden bıkan komşularını eleştirmek ve acımasızca yargılamak olan huysuz dul Otto’nun yaşadıklarını anlatıyor.

cc.jpg

Pathaan

EN İDDİALI BOLLYWOOD YAPIMI

Siddharth Anand’in yönetmenliğini yaptığı, Shah Rukh Khan, Deepika Padukone, John Abraham’ın başrollerini paylaştığı ‘Pathaan’ filmi de haftanın öne çıkan yapımlarından. Aksiyon ve gerilim tutkunları için beyazperdeye gelen film, gelmiş geçmiş en büyük Bollywood yapımı olmayı hedefliyor. BMS Filmin yapımcılığını üstlendiği film, Hintli bir ajanın ana vatanını hedef almak için planları olan bir grup paralı askerin lideriyle karşı karşıya gelmesini konu ediniyor.

Warner Bros yapımı spor, macera ve dram türündeki ‘Creed III: Efsane Devam Ediyor’ devam filminin oyuncu kadrosunda da Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Jonathan Majors ile Wood Harris yer alıyor. Jordan’ın yönetmen koltuğunda da oturduğu yapımda, boks dünyasına hükmeden Adonis Creed’in çocukluk arkadaşı Damian’la yüzleşmesinin hikayesi anlatılıyor.

Başka Sinema dağıtımıyla vizyona giren, David Murgia, Slimane Dazi, Karoline Rose Sun ile Suzanne Aubert’in oynadığı ‘Tom Medina’nın yönetmenliğini Tony Gatlif üstleniyor. Dram türündeki yapım, Fransa’nın güneyindeki Camarque bölgesine iyi kalpli Ulysse’nin bakımına yollanan Tom Medina’nın değişen hayatını konu ediniyor.

fdgfdf.jpg

Fındıkkıran ve Sihirli Flüt

ÇOCUKLARA İKİ ANİMASYON

Çocuklar için ise bu hafta vizyonda iki yapım var. Rune Spaans ve Gunhild Enger yönetmenliğindeki haftanın animasyonlarından ‘Kaptan Porsuk: Kayıp Hazinenin Peşinde’, tünellerde yaşayan iki arkadaş Knutsen ve Ludvigsen’in tünellerini kurtarmak için Kaptan Porsuk’la girdiği yolculuğu odağına alıyor. Rusya yapımı ‘Fındıkkıran ve Sihirli Flüt’ ise kendisine yapılan büyü sonrası oyuncak asker ile dileği gerçek olan Marie’nin hikâyesini anlatıyor.

vcvc.jpg

Yaşamak

YAŞAMIN NE OLDUĞUNU HATIRLATAN BİR FİLM

‘Günden Kalanlar’ ve ‘Beni Asla Bırakma’ gibi romanların Nobel Ödüllü yazarı Kazuo Ishiguro’nun senaryosunu Akira Kurosawa’nın 1953 tarihli, Rus yazar Tolstoy’dan ilham aldığı efsane klasiği ‘Ikiru’dan uyarladığı ‘Yaşamak’ filmi de bugün vizyonda. Ishiguro’yu senaryo dalında ilk kez Oscar adayı yapan filmin yönetmenliğini Oliver Hermanus üstleniyor. Dram türündeki filmin başrollerini Bill Nighy, Aimee Lou Wood ve Alex Sharp’ın paylaşıyor. Birleşik Krallık, İsveç ve Japonya yapımı film, ölümcül bir hastalığı olduğunu öğrenen Williams’ın yaşadıklarını konu ediniyor.

Filmde, Bill Nighy tarafından canlandırılan Williams, ölümcül bir kanser hastası olduğunu ve bir yıldan az bir ömrü kaldığını keşfeder. İlk başta intihar planları ile boğuşan, ‘biraz yaşayan’ ve bu haberi hayatındaki herkese ileten Williams’ın bu yolculuğunda Wood’un canlandırdığı Bayan Harris ise onun hayatının geri kalanını dünyaya küçük bir iyilik yapmak için kullanması için çabalıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN