'Bitirdik' demişlerdi, yine başladılar! En fazla üç yıl dayanabildiler

'Bitirdik' demişlerdi, yine başladılar! En fazla üç yıl dayanabildiler

Seçime sayılı günler kala iktidarın ekonomik hamleleri peş peşe geliyor. Pandemi sürecinde başlayan ekonomik daralma, düşük faiz politikasının enflasyonu yükseltmesi nedeniyle ekonomik krize dönüştü. Milyonlarca vatandaş geçim sıkıntısı yaşarken iktidar, kısa vadede olumlu gibi görünse de uzun vadede zararlı olacak ekonomik kararlar alıyor. İşte, ekonomi son dakika bilgisi...

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, üyelerine gönderdiği mesajla, Macaristan'dan karkas et ithalatı yapılacağını duyurdu.

ÖNCE İSTANBUL, SONRA DİĞER İLLERE

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre, ithal edilen etlerin öncelikle İstanbul'a dağıtılacağı belirtilen mesajda, "Et-Süt Kurumu ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle aldığı tedbirler kapsamında Macaristan'dan karkas et ithal edilmiştir. İlk etapta İstanbul'da dağıtım yapılacak olup, ilerleyen süreçlerde Federasyonumuzun koordinasyonunda diğer illerimizde de dağıtım yapılacaktır" denildi.

kirmizi-et-fiyatlari-2023-2.jpg

"YERLİ ÜRETİMİ BİTİR, İTHAL ET"

Sosyal medyada da paylaşılan mesaja üreticiler tepki gösterdi. Yerli besicinin desteklenmesi yerine ithalat yapılmasına tepki gösteren besici Özgür Durmaz, "Ne güzel sistem, yerli üretimi bitir yurt dışından ithal et, Tarım Bakanlığı'na sorarım son 4 senede maliyetler altında ezilen para kazanamayıp zarar eden üreticiler damızlık süt veren ineklerini keserken neredeydiniz" diye sordu.

Üretici Halef Aslan da yem maliyetlerine dikkat çekerek, "İthal çözüm mü? Fiyatların yüksek olmasına biz de karşıyız. Çünkü sattığımız hayvanın yerini dolduramıyoruz. Maliyet çok pahalı. Kasap da, tüketici de kendini ithal ete alıştırsın. Çünkü besicilik çok ama çok zor oldu" dedi.

kirmizi-et-fiyatlari-2023-3.jpg

ÜÇ YIL ÖNCE "ET İTHALATINI BİTİRDİK" DEMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 2020 yılında bir televizyon kanalında yaptığı ve Bakanlığın sosyal medya hesaplarından paylaştığı söyleşide Türkiye'de et ithalatının bittiğini söylemişti. Pakdemirli söyleşide şu ifadeleri kullanmıştı:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile et ithalatını bitirdik. Canlı hayvan üzerinde fon var, kalkmasının imkanı yok. 2022 yılında ithalatta et derdi yok, kasaplık derdi yok. 2022 yılında da besicilikle ilgili ithalatı tamamen bitireceğiz. Bugün itibariyle üreticimiz, besicimiz et ithalatının olmayacağını bilsin yeterli."

kirmizi-et-fiyatlari-2023-1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN