Mansur Başkan'dan başkentli öğrencilere müjde! O proje geliyor: Artık her şey daha kolay olacak

Mansur Başkan'dan başkentli öğrencilere müjde! O proje geliyor: Artık her şey daha kolay olacak

Türkiye'de teknoloji yatırımı artarken, yeni bir yatırım haberi de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) geldi. ABB, Teknofest gibi etkinliklerin düzenlendiği Ankara'daki Ulus İş Hanı'nın bir katını teknoloji için ayırdı. İşte, ABB'nin yeni projesinin detayları...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şimdilerde Bilkent Üniversitesi ve Teknokent gibi kuruluşlar ile işbirliği yaparak TechBridge Ulus Teknoloji Merkezi'ni hazırlıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nca 4'üncüsü açılacak olan Ulus Teknoloji Merkezi öncesinde, ABB ve Bilkent Üniversitesi tarafından karşılıklı imzalar atıldı. ABB Başkanı Mansur Yavaş ile Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kürşat Aydoğan, önce imza attı sonrasında Ulus Teknoloji Merkezi'ne dair düşüncelerini aktardı.

p-h-4-1.jpg

ANKARA'NIN MERKEZİNDE TEKNOLOJİ MERKEZİ

Ankara'nın merkez noktalarından Ulus şimdilerde teknolojinin de merkezi olacak. Bu zamana kadar Ulus için birçok projeyi hayata geçiren ABB, şimdi de Ulus'u teknoloji merkezi haline getiriyor. Önceden belediyenin sosyal medya hesaplarından konuya dair yapılan açıklamalarda;

“Cumhuriyetimizin emaneti Ulus’u yeniden ayağa kaldırarak tarihimize sahip çıkıyor, teknoloji ve gençler arasında köprü oluyoruz. Dördüncü teknoloji merkezimiz Techbridge Ulus Teknoloji Merkezi’ni çok yakında girişimcilerimizin hizmetine sunuyoruz” sözlerine yer verilmişti.

BİR KAT TAMAMEN TEKNOLOJİ İÇİN KULLANILACAK

Ulus İş Hanı'nda başlayan dekorasyon ve yenileme çalışmalarının sonlanmasının ardından iş hanının bir katı teknoloji merkezi olarak kullanılacak. Bilime ve teknolojiye kendini adamış olan Ankaralı gençler bu katı istedikleri gibi kullanacaklar.

p-h-4-2.jpg

"DAHA DA ARTMASINI BEKLİYORUZ"

İmza törenine katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, imzaların atılmasının ardından düşüncelerini paylaştı. Başkan Yavaş, "Ankara'mız için hayırlı uğurlu olsun. Ankara'da katma değer ürünlerin artırılması için bu teknoloji merkezlerimiz çok önemli. İnşallah sayısının daha fazla artmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Aydoğan ise, "Ankara hep bürokrasi kenti diye bilinir. Ama şimdi giderek teknoloji ve bilim kenti olarak bilinmesini ben çok istiyorum. Bu tür şeylerde ona katkıda bulunan girişimler. Dolayısıyla sayın başkana çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra Ankara deyince; üniversiteler, iyi okullar, bilim gelsin istiyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN