Mansur Yavaş ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bayramın ikinci günü Kırıkkalelilerle buluştu

Mansur Yavaş ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bayramın ikinci günü Kırıkkalelilerle buluştu

İl il gezerek vatandaşlarla buluşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Kırıkkaleliler bir araya geldi. Yavaş, “Artık bu nefret siyaseti bitsin istiyoruz. Korku siyaseti bitsin istiyoruz. Soğancı, pazarcı terörist oldu en son teröristlerde kasaplar… Bu iktidarda her şey de suçlu başkası. Gençler hayal kurmayı unuttu” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim gezilerine hızla devam ediyor.

Yavaş ve Akşener, bu kez Yenidoğan Mahallesi Zafer Caddesi’nde Kırıkkaleli vatandaşlarla bir araya geldi.

“ESKİDEN OLDUĞU GİBİ AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ BİTTİ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kırıkkalelilere seslenerek “Bayramınız mübarek olsun. Her ne kadar coğrafi olarak, siyasi olarak Kırıkkale ayrı bir il olsa da biliyorsunuz Ankara ile hemşehridir” dedi. 2019’da Millet İttifakı’nın adayı olduğunda yaşananları hatırlatan Yavaş, “Şimdi yaşananların hemen hemen aynısını yaşadık. Maalesef ülkede söyleyecek sözü olmayanlar ancak rakiplerini nefret sözleriyle, iftiralarla ezmeye çalışıyor” diye konuştu. Yavaş, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ankara’da tam 25 yıldır bir yönetim vardı, bırakmak istemiyorlardı. Bırakmamak için de yapmadıkları, atmadıkları iftira kalmadı. ‘Gelir gelmez işçileri çıkaracaklar. Sosyal yardımları kesecekler. Mansur Yavaş küçük bir ilçenin belediye başkanı Ankara‘yı yönetemez’ dediler. Hiçbir işçiyi işten çıkarmadık, artık onları maçlara götürmüyoruz, siyasi parti mitinglerine götürmüyoruz. Sadece ve sadece Ankara halkı için hemşehrileri için çalışıyorlar, maaşlarını alıyorlar. ‘İlk ay 50 milyon açık var maaş dâhil ödeyemez’ dediler. Şu anda seçimden kısa bir süre önce bankalardan yüksek faizle çekip müteahhitlere ödedikleri paralar dâhil 5 katrilyon lira eski döneme ait borcu ödedik. Çünkü hayali projemiz yok. Çılgın projemiz yok halkın gerçek ihtiyacı neyse sadece oraya harcıyoruz. Şeffaf ihaleler yapıyoruz. 3500 adet ihale şu anda YouTube’da sergileniyor. Torunlarımız bile bu ihaleler nasıl yapılmış görecek. Eskiden olduğu gibi ahbap çavuş ilişkisi bitti. Yüksek katılım ve yüksek kırımlarla tasarruf ediyoruz.”

Yavaş, Ankara’da hayata geçirdiği destekleri ve projeleri de şu sözlerle anlattı:

“İsraf etmiyoruz, Ankara halkının ihtiyacı neyse oraya harcıyoruz. Yönetemez dediler İngiltere’den Dünya belediye başkanları ödülünü Ankara’ya getirdik. ‘Sosyal yardımları kesecekler’ dediler eskiden sosyal yardımlar nasıl veriliyordu koliler hazırlanıyordu ev ev dağıtılıyordu. Çuvallarla kolilerle insan onurunu da incitiyorlardı. Biz seçimden önce söz vermiştik bir Başkent Kart çıkardık. Sosyal yardım alanlar markete gidiyor çocuğunun ihtiyaçlarını karşılıyor. Zorla makarna vermiyoruz artık. ‘Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız’ dedik. Ankara’da tam 200.000 aileye iki yıldır üç ay gaz desteği veriyoruz. Ankara halkını üşütmüyoruz. Hükümet açıkladı doğalgaz yardımı yapacağız diye bu sene de yapamadılar. Şimdi bağlanan Karadeniz gazından sadece mutfakları için ücretsiz dediler. Kışın aklınız neredeydi? Siz iktidarsınız her şey sizin elinizde seçime girerken bunları yapmak yerine 2 yıldır verdiğimiz doğalgaz yardımlarını insanlar evlerde üşürken niye vermediniz?”

“YAPAMAZ DİYENLERE İNANMAYIN”

“Gelen maillerden şu anda destek alan ailelerin çocuklarında bir gelişme sorun olduğunu tespit ettik” diyerek konuşmasına devam eden Yavaş, şu açıklamalarda bulundu:

“17 aydır Ankara’da yaşayan 200.000 aileye her ay birer kilo et yardımı yapıyoruz. Başkent Kart’a para yüklüyoruz başka yerde harcayamıyor. İşte bu eve et girecek, doğalgazı başka yerde harcayamıyor Evdeki çocuklar ısınacak. Bu uygulamalar Türkiye’de ilk defa yapıldı. Yine bu aileler 2-3 nesildir yardım kolileri alıyorlardı bu ne zamana kadar devam edecek? Yarın onların çocukları da mı yardıma muhtaç hale gelecek? Onları okutmamız gerekiyordu bu nedenle şu anda 60 bin Öğrenci okuluna otobüslerde ücretsiz gidiyor. 16 bin ilkokul öğrencisinin servis ücretini ödüyoruz yeter ki okusunlar diye… Biliyorsunuz son zamanlarda en çok tartışılan çocuklar okula aç gidiyor kantinlerden yararlanamıyor diye aile başı 330 lira kantin yardımı yapmak suretiyle okula giden çocukların diğer akranları gibi kantinden alışveriş yapmalarını sağladık. Bizim görevimiz kimseyi aç açıkta bırakmamak… Okuyamayan hiçbir çocuk kalmasın ki onlar da okusun hem kendisine hem ailesine hem milletimize faydalı olsun diye… Kırsal kalkınma destekleri yaptık. 35 bin kayıtlı çiftçiye üretsin diye ücretsiz tohum veriyoruz, birer depo mazot yardımı yapıyoruz, sıvı gübreyi kendimiz üretiyoruz ve veriyoruz. 600 milyon lira civarı çiftçiye destek verdik. Geçen yıl itibarıyla 35 bin çiftçinin cebine 4,5 milyar lira para girdi. İşte belediyecilik budur, idare budur. Yapamazlar edemezler diyenlere inanmayın… Pandemi dönemi oldu hatırlarsanız okullar kapandı. Online eğitime geçtiler internet üzerinden hiç düşünmediler bunlar nasıl internete girecek. Nasıl bu derslere çalışacaklar diye… Ankara Büyükşehir belediyesi olarak o ailelerin çocuklarına 10 GB internet verdik.”

“ARTIK BU NEFRET VE KORKU SİYASETİ BİTSİN İSTİYORUZ”

Yavaş, hükümetin neden değişmesi gerektiğine de şu sözlerle dikkat çekti:

“Peki, neden Ankara‘yı bırakmak istemediler, İstanbul’u bırakmak istemediler? Çünkü hepiniz duydunuz kendi bakanları söyledi Ankara‘yı parsel parsel sattınız diye… Yüze yakın dosyayı savcılığa verdim. Birçok dosyayı bekletiyorlar. 15 Mayıs’tan sonra inşallah bunlar ortaya çıkacak. İşte bunlar ortaya çıkmasın diye vermek istemediler, iftira attılar. Ankara’da sayaçları PKK’lılar okuyacaktı ne oldu? Hani Ankara’da su faturalarını DHKP-C’liler getirecekti ne oldu? Ankara’da su sayaçlarını da okuyan faturaları da götüren kim biliyor musunuz? Ankara’nın tertemiz vatansever gençleri… Artık bu nefret siyaseti bitsin istiyoruz. Korku siyaseti bitsin istiyoruz. Soğancı, pazarcı terörist oldu en son teröristlerde kasaplar… Bu iktidarda her şey de suçlu başkası. Gençler hayal kurmayı unuttu. Yurtdışına gitmek istiyor, siz nankörsünüz deniyor. Hiç demiyorlar ki bu çocukların istikbalini sağlamak iktidarın görevi. İstihdam sağlamak bu iktidarın görevi. İstanbul seçimini iptal ettiler. İstanbul seçiminde artık beka falan kalmadı. Yine beka meselesi şimdi söyleniyor biz gidersek beka gider diyorlar. İstanbul seçiminde dediler ki: ‘İstanbul düşerse Kudüs düşer İstanbul düşerse Mekke düşer’. Hiçbirisi olmadı şimdi Sisi ile tokalaştılar. Aynı iftiralar yine devam ediyor. 11 Büyükşehir belediyesinde yaşayan insanlar orada mutlu… Çünkü artık çılgın projelere para harcanmıyor. Halkın gerçek ihtiyaçları neyse artık onlara harcanıyor. Dinozorları biliyoruz, 16 katrilyon evladım sizlerin geleceğinden çalındı. Az bir para değil…”

Yavaş konuşmasında atılan iftiralara da değinerek şöyle konuştu:

“Yedek kuvvetleri var. Yedek kuvvetlerinden birini televizyona çıkarttılar. Osman Öcalan’ı kendilerine destek için televizyona çıkarttılar. O yetmedi Kandil’den gelen mektubu televizyonda okudular. Bunları yaşadık biz şimdi aynısını yapıyorlar. Kandil’in bir ucu Amerika bir ucu Rusya daha geçen hafta Suriye’de PKK’lıları Amerikan askerlerinin eğitiyor ortaya çıktı. Dolayısıyla zaman zaman Kandil’den destek istiyorlar.

Mansur Yavaş, Meral Akşener aday olursa oy vermeyiz diyen Kandil değil miydi? Ne oldu birden bire bu sevgi sizde? Şunu net söylüyorum bu İHA‘lar, SİHA’lar, Anadolu gemisi, uçak gemisi hiç kimsenin babasının malı değil… Ne TOGG ne İHA ne SİHA ne de Anadolu Gemisi, Karadeniz gazı hiçbir partiye ait değildir. Devletin malıdır. Allah’ın izniyle o İHA‘lar, SİHA’lar Yeni hükümetin elinde olacak ve Kandil silahı bırakmadığı takdirde kandilin başına füze olarak yağacak. Geçen gördünüz bir tane genç partisine güvenmiş çakarlı arabayla geziyor. Artık bunlar bitecek… Ankara Büyükşehirin bir tane çakarlı arabası kalmadı. Ankara’nın hiçbir yerinde benim fotoğrafımı göremezsiniz.

Ankaralının parasıyla ne reklam yaparız ne lüks ne şatafat ile işimiz olmaz. İşte bu et pahalı soğan pahalı dendiği zaman soğan kafalılar diyor. Artık bu yaşadıkları şatafatlı hayatı bırakmamak için, rant düzenini devam ettirmek için atmadıkları iftira kalmadı. Gençlere şunu söylüyorum; bakın PKK’nın isteklerine bakın. ‘Özerklik, federasyon, Türk bayrağı, anayasanın dört maddesi değişsin…’ HÜDA-PAR’a bakın onda da aynısı var. HDP ayrı olarak seçime girmiş bizi iş birliği ile suçluyorlar. Kardeşim sen aynı görüşü savunanı listene koydun. Bu nasıl vatanseverlik?”

“BİZ MEVSİMLİK VATANSEVER DEĞİLİZ”

Vatanseverlik vurgusu yapan Yavaş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Biz mevsimlik vatansever değiliz. İşimize gelince vatansever, işine gelince bilmem ne olmayız. Dolayısıyla merak etmeyin devletin milli politikası hükümete göre değişmez. Milli menfaatlerimizi en az onlar kadar koruruz kollarız. Dediler ki başörtülüler sokağa çıkamayacak. Gelsinler Ankara Büyükşehirdeki başörtüleri görsünler. Artık insanların kıyafeti ile kimse uğraşmıyor. İnsanların kıyafetine karışanların da kimler olduğunu sizde çok iyi biliyorsunuz.

Nefret dili bitiyor artık kendisine oy vermeyenleri terörist olarak yaftalama dönemi bitiyor. Ankara Büyükşehir belediye başkanı seçildikten sonra bir tek mahalleye Allah şahit senden ne kadar oy çıkmış diye yaklaşmadık. Seçildiğin gün rozetini çıkarırsın. Artık Ankara’nın belediye başkanısın herkese eşit hizmet etmek zorundasın. Şimdi yine kendilerine oy vermeyenleri aynı şekilde yaftalıyorlar. Size oy vermeyenler terörist görüyorsanız onlardan vergi de almayın. İşinize gelince vatandaş, işinize gelmeyince oy vermeyenlere terörist diyemezsiniz.

Bu ülkenin gençlerine saygı duyacaksınız, onların gelecekleri için çalışacaksınız. Şimdi internet vereceğiz deniyor neden şimdi vermiyorsun da seçimi bekliyorsun. Hem internet vereceğiz diyorlar hem depremin üçüncü günü interneti kısıtlıyorlar. Size kim inanır Allah aşkına… Bu işler bitti Türkiye nefret siyasetinden sıkıldı artık cumhurbaşkanı olduğu zaman herkesi kucaklayacak hiç kimseyi ayırmayacak bir ekibe ihtiyaç var. Altılı masa iki yıldır toplandı yapacakları ne varsa gizli saklı değil 800 maddeyi imza altına aldılar. Orada her şey yazılı orada kimsenin gizli hesabı olamaz ben de Akşener de diğer altılı masanın bütün üyeleri de orada yazılanların dışında bir şey yapılırsa Elbette karşı çıkar.”

“En az onlar kadar milliyetçi onlardan daha da Müslümanız” diye konuşan Yavaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“15 Mayıs’tan itibaren hepimiz yeni bir Türkiye güzel günler bekliyor bundan şüpheniz olmasın. İnşallah 13. cumhurbaşkanı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu oraya oturtacağız ve Çankaya’ya çıkacak. Lüks ve şatafatla işimiz yok külliyeye gidilmeyecek. Külliye inşallah Ankara halkına, Türk milletini açılacak. 16 tane uçak var bu israf değil mi deyince kardeşim bu milletin malı diyorlar. Hepsi milletin malı… Bunları bir partiye aitmiş gibi lanse edip ‘Biz gidersek bunların hepsi gidecek’ lafı iftiradan ibaret. Allah cumhurbaşkanı yardımcısı olarak da sizlerle buluşturmayı nasip etsin.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN