Mardin’de tıp fakültesi için temel atıldı

Mardin’de tıp fakültesi için temel atıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi tıp fakültesi hizmet binasının yapılacağı alanda ilk kazma vuruldu. Temel tıp bilimleri binasının yanı sıra devasa bir kompleks olarak planlanan proje şehre sağlık alanında önemli katkı sağlayacak.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve ilgili yetkililer tarafından yapılan alan incelemelerinin ardından kazı makineleri alana girerek ilk kazı çalışmasını başlattı. Rektör Özcoşar, temel tıp bilimleri binası temeli için başlayan ilk kazıyla Mardin’in heyecanla beklediği tıp fakültesinde yeni bir döneme girildiğini belirtti.

Tıp fakültesinin Mardin Artuklu Üniversitesi kampüsüne çok yakışacağını ifade eden Özcoşar, tıp fakültesinin sağlık alanında şehre ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağının altını çizerek 22 bin metrekare toplam inşaat alanı, 3600 metrekare oturum alanı ve 58 bin metrekare peyzaj alanıyla devasa bir kompleks olacak olan tıp fakültesinin sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Özcoşar, tıp fakültesinin yapımını üstlenen hayırsever iş insanı Nezir Sürücü’ye Artuklu Üniversitesi ve Mardin adına çok teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN