Mayıs ayında Yüksekova'da beş metre kar: Ekipler yolu açmaya çalışıyor

Mayıs ayında Yüksekova'da beş metre kar: Ekipler yolu açmaya çalışıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, karla mücadele ekipleri, üs bölgesinin kapalı olan yolunu açma çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, yoğun kar yağışı sonrası kapalı kalan yollar, yerel yönetim ekiplerinin kararlı çalışmalarıyla tekrar ulaşıma açılmaya çalışılıyor. İlçe Özel İdaresi'ne bağlı şantiye şefliği ekipleri, İran sınırında bulunan Ay Tepe Üs Bölgesi'nde karla mücadele ediyor.

KAR KALINLIĞI BEŞ METREDE UZANDI

Yüksekova'nın zorlu arazi koşulları ve kış şartları, bölgedeki karla mücadele çalışmalarını oldukça güçleştiriyor. Ay Tepe Üs Bölgesi'nde, kar kalınlığının yer yer 5 metreye ulaşması, ekiplerin işini zorlaştıran başlıca faktörler arasında yer alıyor. Yoğun karın yolları kapamasıyla bölgeye ulaşım tamamen kesilmiş durumda.

Yüksekova’da 5 metreyi bulan karla mücadele

Ekipler, dondurucu soğuklara ve kar fırtınasına rağmen, bölgedeki üs noktasına erişimi sağlamak için yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürüyor. Kullanılan ağır iş makineleri ve kar küreme araçları, karın yoldan temizlenmesinde büyük rol oynuyor.

Şantiye şefliği, başlatılan operasyonun 10 gün içinde tamamlanmasını hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN