Meşhur Kars yemekleri: Buraya giden kilo almadan dönemiyor, kazı biliyoruz daha neler varmış: Bu lezzetleri tatmadan dönmeyin

Meşhur Kars yemekleri: Buraya giden kilo almadan dönemiyor, kazı biliyoruz daha neler varmış: Bu lezzetleri tatmadan dönmeyin

Türk mutfağının incilerinden birisi olan Kars yemekleri oldukça beğeniliyor. Kars'ta meşhur olan yemekleri yiyenler kilo almadan dönmüyor. Herkes kazıyla ünlü olduğunu sanıyorken daha neler var. Bu lezzetleri tatmadan dönmeyin. İşte, Kars'ta meşhur olan lezzetler...

Mutfağı oldukça zengin olan Kars ilimiz lezzetleriyle büyük ilgi görüyor. Meşhur Kars yemeklerini merak edenler için liste paylaşıldı. Kazı biliniyordu fakat daha neler çıktı neler. Bunları yemeden ölmeyin. İşte Kars'ın meşhur yemekleri...

maxresdefault-9.jpg

HENGEL

Ülkenin çoğu bölgesinde yaygın olarak yenilse de "Hengel" Kars'ta yenir. Diğer bölgelerde "Hıngıl" olarak da bilinen bu hamur işi Kars mantısı olarak da geçer. Mantılardan farklı olan yanı ise salçalı ve soğan sosuyla birlikte tüketilmesidir.

t25-071020190913036311751.webp

KARS KAZI VE PİLAVI

Kars'a gidenin yemeden dönmediği yemeklerden birisi de "Kars Kazı ve Pilav" yemeğidir. Özellikle Doğu Ekspresine katılanlar Kars'ta bu yemeği yemeden dönmez. Kış aylarında halk tarafından da oldukça sevilen bir yöresel yemektir.

kete-nedir-ve-kete-nasil-yapilir-ketenin-icinde-ne-var-en-pratik-kete-tarifi-1618403530-5072.webp

KARS KETESİ

Ülkenin birçok bölgesinde yapılan kete Kars'ta farklı yapılır. Kars ketesi meşhurluğuyla bilinen hamur işi olurken, tuzlu ya da tuzsuz olarak yapılan bu ketenin lezzeti ağız sulandırıyor.

hasil-min-768x510.png

HAŞIL

Kars'ın en meşhur yemeklerinden birisi de haşıl yemeğidir. Yerli ve yabancı turistlerin haşıl için Kars'a gittiği bilinir. Tarihi çok eskilere dayanırken Kars'ın yöresel lezzetlerinden birisi haline gelmiştir.

qsptj-1700051352-9508.webp

KARS BÖREĞİ

Hamur işlerinde oldukça lezzetli ürünler ortaya koyan Kars ilimizin böreği de meşhurdur. Kars Böreği kahvaltı vakitlerinde, öğle vakitlerinde ya da akşam vakitlerinde tüketilebilen bir yemek çeşididir. Çayla beraber sevenleri olduğu gibi içerisinde Kars gravyeri bulunur.

0afb84abfae94759325cc16b9fb9baa3.jpg

EKİŞİLİ ET

Kars'ta et biraz daha farklı yenir. Fakat tadını alan bir daha vazgeçemez. Ekişili et yemeğiyle meşhur olan ilimizde, kuşbaşı etin yanına domates ve soğan da koyulara pişirilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN