İstanbul’da oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi toplu ulaşımda yoğunluk beklenirken, Metro İstanbul sefer planını güncelledi.
Metro İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre M2 Yenikapı-Hacıosman hattında 18.00-19.45 saatleri arasında Yenikapı-Seyrantepe arasında 7,5 dakika aralıklarla aktarmasız ek seferler düzenlenecek.
Maçın ardından ise taraftar yoğunluğu sona erene kadar Seyrantepe-Yenikapı hattında 5 dakika aralıklarla aktarmasız seferler yapılacak. Düzenlemenin, stadyuma ulaşım ve dönüşte yaşanabilecek yoğunluğu azaltmayı hedeflediği belirtildi.
Metro İstanbul, alınan önlemleri şöyle duyurdu:
"26 Nisan Pazar günü gerçekleşecek Galatasaray-Fenerbahçe futbol karşılaşması nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızda 18.00-19.45 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak 7,5 dakika aralıklar ile Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacaktır. Maç sonrası ise; taraftar yoğunluğu bitene kadar Hacıosman-Yenikapı seferlerine ek olarak Seyrantepe istasyonundan 5 dakika aralıklar ile aktarmasız Seyrantepe-Yenikapı seferleri yapılacaktır."
#MetroDuyuru #M2@GalatasaraySK @Fenerbahce pic.twitter.com/DI8dkecJfV
— Metro İstanbul (@metroistanbul) April 25, 2026
