Muş Valisi'nden ilginç çıkış: 12 yaşına kadar Kelime-i şehâdet yasaktı

Muş Valisi'nden ilginç çıkış: 12 yaşına kadar Kelime-i şehâdet yasaktı

Muş Valisi İlker Gündüzöz, katıldığı Kur-an Kursu'nda yaptığı açıklamalar dikkat çekti Gündüzöz, “Bakın bu çocuklar Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar. Ne zaman öğreniyorlar? 4-6 yaş arasında, 12 yaşa kadar Kelime-i Şehadeti öğretmek yasaktı. Nereden nereye geldik? Bu kazanımlar kolay elde edilmedi” diye konuştu.

Muş'ta Ayşe Memiş 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda, Kur’an eğitimi alan ve Kur'an-ı Kerim'e geçen çocuklar için sertifika töreni düzenlendi. Törene katılan Muş Valisi İlker Gündüzöz'ün açıklamaları dikkat çekti. Gündüzöz, “Bakın bu çocuklar Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar. Ne zaman öğreniyorlar? 4-6 yaş arasında, 12 yaşa kadar Kelime-i Şehadeti öğretmek yasaktı. Nereden nereye geldik? Bu kazanımlar kolay elde edilmedi” ifadelerini kullandı.

"Bu memleket İslam'ın son kalesidir. Bu memleketin ayağına taş değdiği zaman İslam coğrafyasında insanların huzuru kaçar." diyen Gündüzöz, "Dolayısıyla bizim dik durmamız, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz, her şeyin ötesindedir. Sadece kendimiz için değil, tüm Müslümanlar için hatta tüm insanlık için biz birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi daima muhafaza etmeliyiz" dedi.

Sakarya Karasu Kaymakamı olduğu yıllarda bir salon yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Müftülüğün programı var. Hayırlı bir programla salon açılsın istedik. Ardından başladı tezvirat. 28 Şubat dönemi ve yansımaları var. Bakın oradan buraya geldik. Hep birlikte mücadele ederek geldik. Benim diyeceğim tek şey şu. Bunlar öyle kolay elde edilmedi. Bakın bu çocuklar Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar. Ne zaman öğreniyorlar? 4-6 yaş arasında, 12 yaşa kadar Kelime-i Şehadeti öğretmek yasaktı. Nereden nereye geldik? Bu kazanımlar kolay elde edilmedi. Kolay da kaybedilmesin. Dinimize de, maneviyatımıza da sahip çıkalım."
Programa, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Müftüsü İbrahim Halil Demir ve aileler katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN