Muş'ta kar kalınlığı 4 metreye ulaştı! Ekipler düşen çığdan saniyelerle kurtuldu

Muş'ta kar kalınlığı 4 metreye ulaştı! Ekipler düşen çığdan saniyelerle kurtuldu

Baharın gelmediği Muş'ta kar kalınlığı 4 metreye ulaştı. Üçevler grup köy yolunda kar temizleme çalışmalarına devam eden ekipler düşen çığdan saniyelerle kurtuldu.

Yurdun bir yanında bahar havası eserken bir yanı kara kışa teslim. Muş'ta 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 2 bin 500 rakımlı Üçevler grup köy yolu ulaşıma kapandı.

8932268.jpg

Kar kalınlığının 4 metreyi bulduğu köy yolunda kar temizleme çalışmalarını sürdüren ekipler zaman zaman çığ tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

8932264.jpg

10 köy ve 18 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunda kar kalınlığı iş makinelerini boyunu aştı. Yolu sürekli ulaşıma açık tutmak için çalışmalara devam eden ekipler düşen çığın altında kalmaktan saniyelerle kurtuldu.

8932267.jpg

'YOLU BİZ AÇIYORUZ FIRTINA KAPATIYOR'

İl özel idaresi şeflerinden Nazım Diner, "Şu an çalışmamız devam ediyor. Tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmaktan zorlanıyoruz. Yaklaşık 3-4 metrekare kar kalınlığı var. Arkadaşlarımız çığ nedeniyle şu an çalışmaktan zorlanıyorlar. Yarım saat önce de hafif bir çığ düştü. Çok şükür arkadaşlarımızdan kimseye bir şey olmadı.

8932270.jpg

Saat 07.00’den beri yol açma çalışmasını yürütüyoruz ancak 300 metre yol açmışız. Sert kar tabakasından dolayı çalışmakta güçlük çekiyor. Biz açıyoruz, fırtına kapatıyor. Yine de çalışmamız devam ediyor. İnşallah kısa zamanda yollarımızı ulaşma açacağız." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN