Narlıdere’de kadınlar haklarını öğreniyor

Narlıdere’de kadınlar haklarını öğreniyor

Narlıdere Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen, kadınların insan hakları konusunda farkındalık kazanmaları, hak ihlallerine karşı mücadele etmeleri ve yerelde örgütlenme becerilerini geliştirmeleri hedeflenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) başladı.

Narlıdere Belediyesi’nin kadınların haklarını bilmesi, güçlenmesi ve toplumsal yaşamda daha aktif rol alması amacıyla her yıl düzenlediği Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’nda (KİHEP) dönemin ilk buluşması gerçekleşti. Narlıdere Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde, Av. Ferda Demirbaş tarafından verilen eğitimler 16 hafta boyunca devam edecek. Program kapsamında kadınlar haftada bir gün bir araya gelerek, kadının insan hakları, anayasal ve medeni haklar, kadına karşı şiddet, ekonomik haklar, iletişim, toplumsal cinsiyet, siyaset ve örgütlenme gibi pek çok başlıkta bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak.

Dönemin ilk buluşmasında programa katılan kadınlara seslenen KİHEP Eğiticisi Av. Ferda Demirbaş, kadınların haklarını bildiğini ancak nasıl kullanacağı konusunda eksikleri olduğunu ifade ederek, “Birbirimize ışık olacak, hep birlikte yolumuzu bulacağız. Başka yollar keşfedeceğiz. Eğitimlerin sonunda birbirimize güç olmayı öğreneceğiz” diye konuştu.

KİHEP NEDİR?

KİHEP, ulusal ve uluslararası düzeylerde yasal olarak tanınmış çeşitli hak alanlarını, kadının insan hakları çerçevesinde ele alırken, kadınların yerelde örgütlenmesi ve toplumsal dönüşüm için harekete geçebilmelerine odaklanır. Program, aynı zamanda yasal okur-yazarlık konusunda farkındalık yaratmayı, kadınların kendi kendini güçlendirmesine destek olmayı ve hem grup üyeleri hem de ülkedeki diğer KİHEP grup katılımcıları arasında dayanışmayı geliştirmeyi hedefler. Eğitim programının başlıkları arasında; Kadının İnsan Hakları, Anayasal ve Medeni Haklar, Kadına Karşı Şiddet ve Aile İçi Şiddet, Şiddete Karşı Stratejiler, Kadının Ekonomik Hakları, Toplumsal Cinsiyet Rollerine Duyarlı Çocuk Eğitimi ve Çocuk Hakları, Kadın ve Cinsellik gibi konular yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN