O ilimizde tehlike! Yeniden ortaya çıktı: Bir çok ürüne ciddi zarar veriyor

O ilimizde tehlike! Yeniden ortaya çıktı: Bir çok ürüne ciddi zarar veriyor

O ilimizde tekrardan baş gösteren tehlike! Birçok ürüne ciddi zarar veriyor! Uzmanlar, bölgede hızla yayılan ve tarım ürünlerine büyük zarar veren tehlikeye karşı uyarıyor...

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım sektörünü tehdit eden önemli bir sorun olan kahverengi kokarca zararlısıyla ilgili bir uyarı paylaşımı yaparak üreticileri bilgilendirdi.

GÜRCİSTAN ÜZERİNDEN ÜLKEMİZE GİRİYOR

kahverengi-kokarca-bocegi-1.jpg

Üreticilerin başlıca düşmanı olan kahverengi kokarca böceği hakkında dikkat çeken bir paylaşım yapan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, zararlıya karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı. Gürcistan üzerinden ülkemize giren ve özellikle Karadeniz bölgesinde sıkça görülen kahverengi kokarca böceği, sebze, meyve ve ağaçlara zarar vererek tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor.

O ÜRÜNLERİ ETKİLİYOR

Aydın'da Kuyucak portakalı, Antalya portakalına rakip oldu

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yaptığı paylaşımda, kahverengi kokarcanın fındık, elma, armut, şeftali, Trabzon hurması, turunçgil, mısır, biber, fasulye, domates gibi birçok bitkide beslenerek ciddi zararlara yol açtığı belirtildi.

Zirai ve kimyasal mücadele yöntemleriyle kahverengi kokarcaya karşı mücadelenin devam ettiği bilgisi verilirken, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu soruna dikkat çekerek üreticileri zararlıyla mücadele konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN