Görüntü almak isteyen gazeteciye polis şiddeti

Sivas’ta bir binada çıkan yangını görüntülemeye giden DHA Muhabiri Hüsnü Ümit Avcı, görüntü almaya çalıştığı sırada bir polisin şiddetine maruz kaldı. Polisin yumruk ve tekmelerine maruz kalan gazetecinin ayrıca kamerası da kırılmaya çalışıldı.

Sivas kent merkezinde bulunan Bahtiyarbostan Mahallesi'nde bulunan dört katlı bir binanın çatısında yangın çıktığı ihbarı üzerine, olayı görüntülemek için bölgeye giden DHA muhabiri Hüsnü Ümit Avcı, kendisinin gazeteci olduğunu belirtmesine rağmen polis Ü.G. tarafından görüntü alınması engellendi. Polisin şiddetine maruz kalan, muhabire olay yerinde bulunun sağlık görevlileri müdahale etti.

POLİS MEMURU HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Olay sonrası hastaneye giderek sağlık raporu alan Avcı polis memurundan şikayetçi oldu.

Öte yandan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, söz konusu polis memuru hakkında gerekli idari işlemlerin başlatıldığını bildirdi.

Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyet Başkanı Muhittin Karahan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN