Satış listesine aile çay bahçesi de girdi

Satış listesine aile çay bahçesi de girdi

Turhal Belediyesi, Yeşilırmak kıyısındaki “Yeşilırmak Aile Çay Bahçesi”ni satışa çıkardı. Ancak Turhal Belediyesi’nin kendi internet sitesinden yapılan sorgulamada söz konusu parsel, 2017’de yapılan imar planı değişikliğine göre “Sosyal Tesis Alanı” fonksiyonunda kalıyor.

Tokat’ın ilçelerinden Turhal Belediyesi Resmi Gazeteye verdiği ilanla, ilçenin en değerli yerinde bulunan, Yeşilırmak kıyısındaki aile çay bahçesini satışa çıkardı. Ak Parti’li Belediye çay bahçesinin satışı için 12 milyon TL muhammen bedel belirledi. Satış ihalesi 4 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak. Satılacak olan 1683 ada 1 parsel, yaklaşık 3 bin 700 metrekarelik bir alanı kapsayan ve içerisinde Yeşilırmak Aile Çay Bahçesi bulunan parkın bin 565 metrekarelik kısmını kapsıyor. Satılacak olan bölüm parkın ortasında yer alıyor.

Resmi Gazeteye yer alan ilanda satılacak olan parselin niteliği, “kafeterya/restaurant/arsa” olarak belirtildi. Ancak Turhal Belediyesi’nin kendi internet sitesinden yapılan sorgulamada söz konusu parsel, 2017’de yapılan imar planı değişikliğine göre “Sosyal Tesis Alanı” fonksiyonunda kalıyor. Turhal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün verilerine göre parselin yürürlükteki fonksiyonu, “Kısmen park, kısmen sosyal ve kültürel tesis alanı” olarak belirlenmiş durumda. Bu durum, satış ilanındaki parselin niteliği kısmındaki “kafeterya/restaurant/arsa” bilgisiyle çelişiyor.

Bir başka ifadeyle Belediye, uzun zamandır aile çay bahçesi olarak kullanılan ve 5 yıl önce yapılan plan değişikliğiyle de sosyal tesis alanını satacak.

whatsapp-image-2022-07-29-at-13-34-06.png

BAŞKAN PLANLARI MÜDÜRKEN YAPMIŞTI

Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, 2019’da belediye başkanı seçilmesine karşın, öncesinde de Belediyede çalıyordu. 2006’dan 2019 seçimlerine kadar Belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yapan Bekler, söz konusu parselin 2017 yılında yapılan plan değişikliğini hazırlamıştı. Bekler, müdürken sosyal tesis alanına aldığı parseli Başkanken satışa çıkarmış oldu.

Tokat 1978 doğumlu olan Başkan Bekler 1999’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Turhal’da bir süre serbest harita mühendisi olarak çalışan Bekler, 2004 seçimlerinde Ak Parti’den Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. 2006 yılında Turhal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde işe başladı. 2008-2011 yılları arasında Turhal Ak Parti İlçe Başkan yardımcılığı yaptı ve Ak Parti Siyaset Akademisi eğitimini tamamladı. Turhal Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve BEM Bir-Sen Tokat Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Bekler, 2019’da Ak Parti’den belediye başkanı seçildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN