Sinop sular altında! 'En azından içerideki hayvanlarımızı kurtarmak istiyoruz'

Meteorolojinin uyarılarının ardından Sinop'ta iki gündür etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Tarım arazileri sular altında kaldı, üreticiler 'En azından içerideki hayvanlarımızı kurtarmak istiyoruz' diyerek ekiplerden acil yardım çağrısında bulundu.

Sinop'ta iki gündür etkili olan sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Karasu Çayı’nın taşması sonucu çeltik tarlaları sular altında kaldı. Sular altında kalan tarlalar drone ile görüntülenirken, Mertoğlu, Kılıçlı, Osmaniye ve Dibekli köylerindeki tarım arazileri büyük zarar gördü.

'iÇERİDEKİ HAYVANLARIMIZI KURTARMAK İSTİYORUZ'

Sinop’un Mertoğlu köyünde yaklaşık 10 dönüm üzerine kurulan çilek serasının sorumlusu İrfan Kümeç, şu ifadelere yer verdi:

"Sinop Mertoğlu köyünde çilek yetiştiriciliği yapıyoruz. Bölgemiz yoğun yağış nedeniyle şu anda sel oluştu. İçeride hayvanlarımız var. Araçlarımız var. Onlara ulaşamıyoruz şu anda. Destek istiyoruz. Sabah 05:30 sularında başladı. Seramız yüksek katlı olduğu için bitkiler zarar görmemiştir diye ümit ediyoruz. İçeriye girmemiz şu anda mümkün değil. Dereden karşıya geçemiyoruz. Ekiplerden bir kepçe yardımıyla en azından içerideki hayvanlarımızı kurtarmak istiyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN