Şırnak'tan ilginç görüntüler: Sel bile okey oynamalarına engel olmadı

Şırnak'ta etkili olan sağanak yağış ilginç görüntülere sahne oldu. Sağanak nedeniyle meydana gelen selde; gelin arabasının sel sularının arasında ilerleyişi ve içeriyi su basan kıraathanede müşterilerin okey oynamaya devam edişi kameraya yansıdı.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde dün etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

İKİ KİŞİ SEL SULARINA KAPILDI

Cizre'de öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle çok sayıda cadde ve sokak göle döndü. Giriş katlarındaki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Bazı araçlar ise akıntıya kapılarak yan yattı.

9195150.jpg

Cudi Mahallesi'nde biri çocuk iki kişi sel sularına kapıldı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla sudan çıkarılan iki kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Silopi'de ise sağanak yağış bir süre sonra yerini doluya bıraktı. Yaklaşık 20 dakika süren yağışın ardından cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Araçlar ilerlemekte güçlük yaşadı. Vatandaşlar, iş yerleri ile apartmanların saçakları altına sığınarak, yağıştan korunmaya çalıştı.

9195148.jpg

VALİ ATAY: GEREKLİ YARDIMLAR YAPILACAK

Şırnak Valisi Cevdet Atay, yağışta ev ve iş yerlerinde hasar oluşan vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vali Atay, hasar tespit çalışmalarının ardından gerekli yardımların yapılacağını söyledi.

9195154.jpg

Şırnak İl AFAD Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri de hasar tespit çalışmalarına başladı. Hasar tespit çalışmasından sonra eşyası zarar gören vatandaşlara malzeme yardımı yapılacak, evi kullanılamayacak durumunda olanlar ise geçici barınma alanlarına yerleştirilecek.

9195155.jpg

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Selden etkilenen bölgelerde temizlik çalışmaları başlarken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de, Cizre ilçesinde çalışmalara yardımcı olunması amacıyla 16 kişilik ekip ve 5 araç görevlendirdi. İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan 9 itfaiye eri, 2 araç ve 16 motopomp, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünden 3 personel ve kombine vidanjör, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan ise 4 personel ve 25 tonluk 2 su tankeri, sabah saatlerinde Cizre ilçesine vardı. İlçede tıkanan kanalizasyon hatlarını açmak için kombine vidanjör ile çalışmalara başlayan ekipler, su basan evler ile selden zarar gören cadde, sokak, meydan ve kaldırımlarında da temizlik çalışması başlattı.

9195163.jpg

SEL OKEY OYNAMALARINA ENGEL OLMADI

Öte yandan, Cizre ilçesinde etkili olan yağışla dün Cudi Mahallesi’nde su basan sokaklarda bir gelin arabasının suyla dolu caddelerde ilerlediği ve sürücünün "elindeki" silecekle camı sildiği görüldü.

9195161.jpg

Yine Cudi Mahallesi'nde bulunan bir kıraathanede, içeriyi su basmasına rağmen bazı müşterilerin oyuna devam etmesi dikkat çekti.

haber-gorseli.jpg

O anlar vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN