Soba hava kirliliğini etkiliyor : Mahalleler karşılaştırıldı

Soba hava kirliliğini etkiliyor : Mahalleler karşılaştırıldı

Havaların soğumasıyla doğalgaz ve kömür kullanımı arttı. Isınma ihtiyacıyla beraber ortaya çıkan fiyat farkı sebebiyle bazı mahallelerde doğalgaz yerine kömür tercih edilirken kömür kullanımının neden olduğu hava kirliliği ise kameraya yansıdı. Hakkari’de sabah saatlerinde çekilen fotoğrafta Dağgöl Mahallesi'nde hava kirliliği yaşanmazken doğal gaz hattı olmayan Bağlar Mahallesi’nin bazı noktalarındaki hava kirliliği ise mahalleyi görünmez hala getirdi.

Hakkari’de sabah saatlerinde çekilen iki fotoğrafta, doğal gazlı ve doğal gazsız mahalleler arasındaki hava kirliliği farkı kameraya yansıdı.

Temiz bir görüntüye sahip Dağgöl Mahallesi'nde hava kirliliğine dair herhangi bir görüntü yokken, doğal gaz hattı bulunmayan Bağlar Mahallesi ise görünmez hale geldi.

TERCİH DOĞALGAZ

Dağgöl Mahallesi sakinleri ise “Çevreye en az zarar veren yakıt türü olan doğal gaz, yandığı zaman atık bırakmaması ve verimli kullanım sağlamasıyla da diğer yakıtları açık ara geride bırakıyor. Yanı başımızda bulunan Bağlar Mahallesi ile Dağgöl Mahallesi arasındaki fark açıkça kendini gösteriyor." dedi.

DUMAN KENT MERKEZİNE KADAR ULAŞIYOR

Bağlar Mahallesi’nde kalitesiz kömür nedeniyle gökyüzünü duman kaplamış durumda olduğunu belirten Dağgöl Mahallesi sakinleri, "Özellikle sabah ve akşam saatlerinde soğuk havanın etkisiyle binalarda yakılan kömürün dumanı kent merkezinin havasını kirletiyor” diyerek doğal gazın kullanımının hava kirliliğinin önüne geçtiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN