Adana'da 5.5 büyüklüğünde deprem | Son depremler

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te, 5.5 büyüklüğünde, 3.7 kilometre derinliğinde deprem oldu. Çevre illerden de hissedilen depremin ardından artçı sarsıntılar da başladı. Adana Valisi Süleyman Elban, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum olmadığını açıklayarak, "Taramalarımız sürüyor" dedi.

Kandilli Rasathanesi'nin aktardığına göre; saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin derinliği ise 3.7 kilometre olarak ölçüldü.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Çevre illerden de hissedilen deprem, bölgede panik yaratırken, artçı sarsıntılar da başladı. Merkez üssü Kozan'da, saat 08.51'de 3.0 büyüklüğünde, saat 08.56'da 2.7 ve 2.5 büyüklüğünde, 08.57'de 2.5 büyüklüğünde, 09.02'de 3.0 büyüklüğünde, 09.24'te 3.0 büyüklüğünde, 10.48'de de 3.8 büyüklüğünde depremler oldu.

Saat 10.57'de meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem ise kentte ciddi sarsıntıya neden oldu.

VALİ ELBAN: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Adana Valisi Süleyman Elban, tüm Adanalılara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor" diye konuştu.

AFAD: TEYAKKUZ HALİNDEYİZ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir" ifadesini kullandı.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Koca, "Bu sabah meydana gelen Adana Kozan merkezli depremde Adana’da 2 kişi yüksekten atlama ve eşya düşmesine, Osmaniye’de ise 6 kişi yüksekten atlama ve düşmeye bağlı olarak olaydan etkilenmiştir. Depremden etkilenen kişiler olay yerine görevlendirilen 8 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hastalarımıza ve depremden etkilenen halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN