İstanbul'da peş peşe deprem önlemleri: Bir hastane daha taşınıyor

İstanbul'da peş peşe deprem önlemleri: Bir hastane daha taşınıyor

6 Şubat deprem felaketinin ardından İstanbul'da beklenen olası deprem için alınmaya başlanan önlemler çerçevesinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından Kağıthane Devlet Hastanesi'nin de taşınmasına karar verildi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde 10 il moloz yığınına dönerken 44 binin üzerinde kişi yaşamını yitirdi. Yaşanan felaket olası İstanbul depremini yeniden hatırlattı.

İstanbul'da bina güvenliğini gündeme getiren deprem felaketi sonrası harekete geçen vatandaşlar oturdukları binaların dayanıklılığını öğrenmek için başvurularda bulundu. Yetkililer ise sağlık ve eğitim kurumlarında çalışmalara başladı.

Bu kapsamda İstanbul Valiliği, riskli bulunan 93 okula tahliye kararı verdi. Son olarak dün alınan bir kararla birlikte İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binasının büyük bir kısmının depreme dayanıklı olmaması nedeniyle kapatıldığı duyuruldu.

10 MART'TA TAŞINACAK

Bugün ise Kağıthane Devlet Hastanesi hakkında tahliye kararı alındı. Hastanenin 10 Mart'ta taşınacağı bildirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamada "İstanbul Kağıthane Devlet Hastanemiz, Seyrantepe Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanemize taşınarak hizmete devam edecektir" ifadelerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN