Hükümet, Fenerbahçe'yi cezalandırdı! Seyirci yasağı dünya basınında yankı buldu: Çarpıcı ifadeler!

Hükümet, Fenerbahçe'yi cezalandırdı! Seyirci yasağı dünya basınında yankı buldu: Çarpıcı ifadeler!

Fenerbahçe taraftarlarının Kayserispor maçına gitmesinin yasaklanması, dünya spor kamuoyunda da karşılık buldu. Mundo Deportivo, Fenerbahçe taraftarının geçen hafta hükümetin istifa etmesi için slogan atması neticesinde cezalandırıldığını yazdı. İşte detaylar...

Süper Lig'in 24. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak. Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun kararıyla deplasman tribününe taraftar alması yasaklandı.

Fenerbahçe bu kararın doğru olmadığını savunurken, "Takımımızın, 4 Mart 2023 Cumartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maça, Kayseri İl Güvenlik Kurulu gereğince taraftarımızın alınmayacağını şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir" açıklamalasını yaptı.

Kayserispor ise alınan kararın doğru ve yerinde olduğunu savundu. Sarı kırmızılılar yaptığı açıklamada, "Bizlere ulaşan ve oynanacak futbol maçına; futbol doğasına uygun olmayan, kötü niyetli yaklaşımlarla ilgili mesajlar, bizi böylesine zor bir konuda Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'na müracaat etmeye mecbur bırakmıştır" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMET, FENERBAHÇE'Yİ CEZALANDIRDI"

Spor dünyasından karara tepkiler gelmeye devam ederken, İspanyol basınından Mundo Deportivo da kararı internet sitesinde haberleştirdi.

Mundo Deportivo'dan yapılan haberde, "Türk hükümeti Fenerbahçe'yi cezalandırdı" başlığı atıldı.

Cumhuriyet'in derlediği haberde, "İstanbul ekibinin taraftarlarına, deprem faciasında yönetimi eleştirdikleri için bu cumartesi oynanacak olan Kayserispor maçına katılmaları yasaklandı" ifadeleri yer aldı.

hukumet-fenerbahceyi-cezalandirdi.jpg

"BAHÇELİ, MAÇLARIN SEYİRCİSİZ OYNANMASINI İSTEDİ"

Öte yandan haberde şu ifadeler yer aldı:

"Fenerbahçe taraftarları, 25 Şubat'ta İstanbul'da Konyaspor ile oynanan maçta Türk hükümetinin istifası için sloganlar attı, depremlerin ardından koordinasyon eksikliğini ve kötü yönetimini eleştirdi.

Fenerbahçe taraftarları sloganlarına, pazar günü depremzede çocuklar için binlerce oyuncak toplayarak hükümetin istifasını isteyen Beşiktaş taraftarları eklendi.

Protestoların ardından bazı Beşiktaş taraftarları gözaltına alınırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müttefiki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, protestoların devam etmesi halinde maçların seyircisiz oynanması çağrısında bulundu.

20 yıldır iktidarda olan Erdoğan, mayıs ayında ülkede şimdiye kadar yaklaşık 45 bin kişinin ölümüne neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yönetiminin kritik bir rol oynayacağı cumhurbaşkanlığı seçimleriyle karşı karşıya."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN