Malatya'da 5,6'lık deprem | Son depremler

6 Şubat deprem felaketinin artçıları devam ederken AFAD verilerine göre 12.04'te Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde büyüklüğü 5.6, derinliği 6.96 kilometre olan bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedilirken ekipler 'uzaklaşın' uyarısı yaptı. 110 kişinin yaralandığı 1 kişinin yaşamını yitirdiği 29 apartmanın yıkıldığı depremle ilgili AFAD Başkanı Yunus Sezer, 32 kişinin enkazdan kurtarıldığını 2 binada ise arama kurtarma çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin artçıları devam ediyor. Şiddetli artçılardan biri de Malatya'da meydana geldi.

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğü 5.6 derinliği ise 6.96 km olarak ölçüldü.

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

Şiddetli sarsıntı, Malatya'nın haricinde Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman'da da net şekilde hissedildi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise depremin büyüklüğü 5.5 derinliği ise 5 km olarak ölçüldü.

Saat 12.04 sularında meydana gelen depremin 15 saniye sürdüğü bildirilirken ekiplerden 'uzaklaşın' uyarısı geldiği belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar deprem sonrası yaptığı açıklamada bazı binaların yıkıldığını can kaybının olmadığını söyledi. Çınar, eşyalarını almak için binaya giren baba kızın enkaz altında kaldığını söyleyerek çalışma yapıldığını belirtti.

6471777.jpg

HASARLI BAZI BİNALAR YIKILDI

İl merkezinde hasarlı bir binanın yıkıldığı, Yeşilyurt ilçesinde de ağır hasarlı bazı binaların yıkıldığı belirtilirken, şu ana kadar can kaybı bilgisi gelmediği bildirildi.

Habertürk'te yer alan habere göre, hasarlı bir binanın araçların üzerine yıkıldığı ve üç kişinin enkazın altında kaldığı bildirildi.

EKİPLER BÖLGEDE

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir" denildi.

6471779.jpg

BİR CAN KAYBI VAR

AFAD Başkanı Yunus Sezer, bölgedeki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Şu ana kadar 25 binanın yıkıldığına dair ihbar var. 5 binada arama kurtarma çalışmaları yoğunlaşmış durumda. Bölgevde 400 arama kurtarma görevlisi mevcuttu. Onlar enkaz alanlarına yönlendirildi ve çalışmalara başlandı. Çevre illerden de 250 arama kurtarma personelini de helikopterlerle olay bölgesine sevk etmiş durumdayız. Maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda. 69'a yakın da yaralımız hastanelere sevk edilmiş durumda.

'3 DAKİKADA BİR ARTÇI SARSINTI İLE KARŞILAŞIYORUZ'

Bu arama kurtarma çalışmaları da hız kesmeden özellikle 5 binada yoğun şekilde devam ediyor. Buradan önemli bir duyuruyu yapmak isterim. Şubat ayından itibaren Maraş depreminden itibaren neredeyse 3 dakikada bir artçı sarsıntı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunların bir çoğu 5 ve üzeri şeklinde. Vatandaşlarımıza daha önce de duyurmuştuk. Özellikle hasar gören binalardan uzak durmaları yönünde. Bu duyurumuzu tekrar yapmak istiyoruz. Artçı sarsıntılar devam ediyor ve hasar gören binalarımız var. Bu artçı sarsıntılara bağlı olarak bunların yıkılması söz konusu. Vatandaşlarımız bu binalardan uzak dursunlar. Özellikle eşya tahliyesi yasaklanmıştı. Bu tür tahliye işlemleri ile bu binalara girmesinler.

İKİ KİŞİ ENKAZDAN KURTARILDI

Yedi enkazda arama kurtarma çalışması yapılırken enkazdan şu ana dek 2 kişi kurtarıldı.

bababa.jpg

Kurtarılanların eşyalarını almak için girdikleri hasarlı binada enkaz altında kalan baba ve kız olduğu belirtildi.

kiz.jpg

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Malatya’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde 103 vatandaşımız yaralandı. Sağlık kurumlarımızda tedavi altına alınmış durumdalar. Yaralılardan 6’sı ameliyatta, 3’ü yoğun bakımda. Her birine acil şifa, Malatya halkına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

32 KİŞİ ENKAZDAN KURTARILDI

AFAD Başkanı Yunus Sezer daha sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

1 kişi hayatını kaybetti, 110 yaralımız var. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemesini belirtiyoruz. Artçı sarsıntılar meydana gelmekte sürekli. 657 kişilik bir ekip arama kurtarma yağıyor. 2 binada arama kurtarma devam ediyor. Enkazdan şu ana kadar 32 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Zafer Mahallesinde enkaz altında arabanın içinde olduğu değerlendirilen 3 kişi için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN