'Suçsuzum, tutuklanırsam intihar ederim' dedi, tutuklanınca intihar etti

'Suçsuzum, tutuklanırsam intihar ederim' dedi, tutuklanınca intihar etti

Elâzığ'da arkadaşlarıyla birlikte bir kişinin telefonunu gasp ettiği iddia edilen U.B. (17) ismindeki çocuk, yapılan suçlamaları kabul etmedi. İddiaya göre, "Tutuklanırsam intihar ederim" diyen çocuk, tutuklandıktan sonra götürüldüğü cezaevinde yaşamına son verdi.

Elazığ'da 17 yaşındaki U.B. isimli çocuk, iddiaya göre 22 Şubat tarihinde, 'birden fazla kişi tarafından silahlı yağma' suçlamasıyla tutuklandı. Yanındaki 2 kişi ile birlikte tanımadıkları 1 kişinin telefonunu bıçak zoruyla çaldıkları ileri sürülen U.B., hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

İddiaya göre U.B., "Suçsuzum. Tutuklanırsam intihar ederim" dedi ancak bu sözler ne savcılık ne de mahkemedeki sorgusunda alınan ifadesinde zapta girmedi. Elazığ T Tipi Cezaevi'ne konulduktan sonra tek başına 24 kişilik bir koğuşa konulan U.B., koğuştaki merdiven boşluğunda kendini asarak yaşamına son verdi.

TELEFON GASP ETTİĞİ İDDİA EDİLDİ

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, yanındaki 2 kişi ile birlikte tanımadıkları 1 kişinin telefonunu bıçak zoruyla çaldıkları ileri sürülen U.B., hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

U.B. mahkemedeki ifadesinde, yanındaki kişilerden birinin elindeki bıçakla yolda yürüyen bir şahsı kovaladıklarını, bir süre sonra ellerinde bir telefonla geldiklerini belirtti. Yanındaki M. isimli şahsın "Param yok telefonumu satacağım" dediğini ve kendisinin de telefonun M.'ye ait olduğunu düşünerek, tanıdığı telefoncuya götürdüğünü söyleyen U.B., burada telefonu sattıklarını kaydetti.

"KARDEŞİM ÖLÜME TERK EDİLDİ"

U.B.'nin intiharıyla ilgili ifadesine başvurulan infaz koruma memuru A.D., kameralardan U.B.'nin kendisini astığını görür görmez ilk müdahaleyi yaptıklarını ve hastaneye sevk ettiklerini belirtti.

ub.pngU.B.'nin, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından paylaşılan fotoğrafı

U.B.'nin ağabeyi B.B. ise, kardeşinin suçsuz olduğunu, diğer şahısların iftirasına uğradığını ve tutuklanmasını kaldıramayarak intihar ettiğini savundu.

Ağabey B.B., "Tutuklanırsam intihar ederim dedi. Bu sözlerin çok sayıda şahidi de var. Kardeşim ölüme terk edildi" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN