Bitcoin haftaya kayıpla başladı: Yüzde 2,3 geriledi

Bitcoin haftaya kayıpla başladı: Yüzde 2,3 geriledi

Kripto para piyasasında haftanın ilk işlem gününde satışlar hızlandı. Bitcoin, ABD ile İran arasındaki gerilimin yanı sıra Fed’in faiz politikasına ilişkin beklentilerin etkisiyle gün içinde yüzde 2,3’e kadar değer kaybetti.

Bitcoin’in fiyatı 82 bin 600 dolar seviyesinin altına inerken, New York işlemlerinin başlamasının ardından kayıpların bir kısmı geri alındı. Kripto para, seansın ilk saatlerinde 83 bin doların hemen üzerinde işlem gördü.

DÜŞÜŞ ALTCOİNLERE DE YANSIDI

Piyasadaki satış dalgası Bitcoin’le sınırlı kalmadı. Piyasa değeri açısından ikinci sırada yer alan Ether yüzde 1,8 gerilerken, Solana’nın kaybı yüzde 4’e kadar çıktı.

HÜRMÜZ BOĞAZI GERİLİMİ ETKİLİ OLDU

Kripto paralardaki hareketlilikte jeopolitik gelişmeler de belirleyici oldu. ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran’ın Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılmasına ilişkin teklifini kabul etmemesi sonrasında küresel piyasalarda risk iştahı zayıfladı.

Bu gelişmenin ardından hisse senedi ve tahvil piyasalarında düşüşler görülürken, petrol fiyatlarında yükseliş yaşandı. Artan jeopolitik risklerin yatırımcıların daha temkinli hareket etmesine neden olması, kripto varlıklar üzerindeki satış baskısını da artırdı.

FED'İN FAİZ POLİTİKASI TAKİP EDİLİYOR

Bitcoin’in seyrinde ABD Merkez Bankası’nın para politikasına yönelik beklentiler de önemini koruyor. Piyasalarda ekim ayında yeni bir faiz artışı yapılabileceğine ilişkin fiyatlamaların güçlenmesi, faiz getirisi sunmayan ve riskli varlıklar arasında değerlendirilen kripto paralarda baskı oluşturdu.

Yatırımcılar, önümüzdeki dönemde Fed’in faiz kararlarına ilişkin sinyallerin yanı sıra jeopolitik gelişmeleri de yakından takip ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN