Tatil beldesinde orman yangını: 4 kişi gözaltında

Tatil beldesinde orman yangını: 4 kişi gözaltında

Bartın'ın İnkumu tatil beldesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, arazözler ve itfaiye araçlarıyla müdahale ile kontrol altına alınırken olayla ilgisi olduğu bildirilen 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Gece saatlerinde Bartın’ın İnkumu tatil beldesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının ardından bölgeye Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler ile çok sayıda itfaiye aracı sevk edilirken, çevre illerden de takviye ekiplerin gönderildiği bölgede, yangının sarp arazide olması nedeniyle müdahale güçlükle devam gerçekleşti. Yangına ormanlık alanın yanı sıra sahil kıyısından da müdahale edildi. Yangın, yoğun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

Yangının çıkış nedeni araştırılırken olayla ilgisi olabileceğinden şüphelenilen 4 kişinin Bartın İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce gözaltına alındığı belirtildi.

1.jpg

'GENİŞLEMESİ MUHTEMEL'

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yangınla ilgili açıklamasında, “Gece yarısı başlayan bir yangın var. Ormanda çok büyük bir alanda değil ama genişlemesi muhtemel. Rüzgar da var. Ormanın tüm ekipleri burada. Belediyemizin tüm ekipleri burada. Çevre illerden takviye de istenildi. Yangın devam ediyor. Şu anda 3 dönümlük bir alanda olduğu ifade ediliyor. Müdahalesini yapıyoruz şu anda” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN