Tepkilerin ardından Çanakkale'de feribot seferleri güncellendi

Tepkilerin ardından Çanakkale'de feribot seferleri güncellendi

Çanakkale'de yapımı tamamlanan ve boğazın iki yakasını birbirine bağlayan '1915 Çanakkale Köprüsü', 18 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılmış ve köprüden geçişlerin bir hafta boyunca ücretsiz olması, GESTAŞ'ın feribot seferlerini azaltmasına neden olmuştu. Vatandaştan gelen tepkiler üzerine GESTAŞ'tan yapılan açıklamada, feribot sefer tarifelerinin yeniden güncellendiği duyuruldu.

Çanakkale ile Gelibolu'yu birbirine bağlayan ve kamuya bedeli 3 milyar euroyu aşan '1915 Çanakkale Köprüsü', 18 Mart 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. İki Güney Koreli şirket ile Türk şirketi Limak'ın ortaklığında yapılan köprünün yapımı 5 yıl sürdü. Geçiş ücretini 200 TL olarak açıklayan Erdoğan, ayrıca köprüden geçişin bir hafta ücretsiz olacağını da duyurdu.

Köprünün ilk hafta ücretsiz olması, Çanakkale ile Gelibolu Yarımadası arasında feribot seferleri düzenleyen GESTAŞ'ın, tarife sayısını düşürmesine neden oldu. Sefer tarifesinin düşmesinin mağduriyetlere neden olduğunu iddia eden vatandaşlar, özellikle gece vardiyasının çıkış saatlerine sefer konmasını istedi.

Firma, gelen tepkiler üzerine bugün yaptığı açıklama ile ek feribot seferlerinin yapılacağını duyurdu.

TEPKİLER ÜZERİNE GERİ ADIM ATILDI

Deniz ulaşım firması, kamuoyundan gelen yoğun tepkiler üzerine açıklama yaparak ek gece seferlerin konulduğunu açıkladı. Duyuruda feribot seferlerin halen yeterli olmadığı görüldü.

Firmadan yapılan açıklama şöyle:

"Çanakkale-Eceabat Hattı'nda yolcu talepleri göz önünde bulundurularak tarifeye Çanakkale'den saat 01.00, Eceabat'tan saat 02.00 seferleri eklenmiştir. Kilitbahir-Çanakkale Hattı'nda, Kilitbahir'den saat 09.15 seferi 09.00, Kilitbahir'den saat 16.30 seferi 17.15, Eceabat'tan saat 18.00 seferi 17.45 olarak güncellenmiştir. Gelibolu-Lapseki hattındaki sefer saatlerinde de güncelleme söz konusudur."

CHP'Lİ CEYLAN: "KÖPRÜDEN GEÇİŞE ZORLAMA GİBİ BİR ALGI YARATMAKTA"

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, duruma tepki göstererek şunları söylemişti:

"Bu düzenleme özellikle Eceabat’ta yaşayan vatandaşlarımız için kesinlikle bir mağduriyet oluşturacaktır. Trafiği de azaltması düşünülüyor köprünün ama bu karşı geçişle çoğaltıcı bir etken de sağlayacaktır. Ayrıca bu yapılan düzenleme kamuoyunda, vatandaşları köprüden geçişe zorlama gibi bir algı yaratmakta. GESTAŞ, devletin kurumu. Devlet yetkilileri bu işe bir çözüm bulmalı. En azından yayalar için, köprünün açılması ile beraber trafiğin köprüye yönlendirilmesi isteniyorsa, seferler konulmalıdır ve ulaşım aksamamalıdır. Vatandaşlarımız mağdur edilmemelidir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN