Tunceli'de HDP ve güvenlik güçleri arasında gerginlik

Tunceli'de HDP ve güvenlik güçleri arasında gerginlik

HDP Tunceli il örgütünün 5 yıl önce HDP eş başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile 11 milletvekilinin gözaltına alınıp tutuklanmasına ilişkin yapmak istedikleri basın açıklamasına ildeki eylem yasağı nedeniyle izin verilmedi. Güvenlik güçleri ile HDP Milletvekili Alican Önlü’nün tartışması sonrasında alanda arbede yaşandı.

Tunceli’de Sanat Sokağı'nın girişinde, HDP Tunceli milletvekili Alican Önlü’nün de aralarında olduğu grup, 5 yıl önce HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile 11 milletvekilinin gözaltına alınıp, tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması yapmak istedi.

Tunceli Valiliği tarafından İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan eylem ve etkinlik yasağı nedeniyle polis, milletvekili dışında açıklamak yapmak isteyen gruba izin vermedi.

YALNIZCA MİLLETVEKİLİNE İZİN VERİLDİ

Milletvekili Alican Önlü ile güvenlik şube müdürü arasında yaşanan tartışma sonrası gerginlik yaşandı. Milletvekili ve HDP il başkanları açıklama yapmak için Sanat Sokağı’na girmek isteyince güvenlik güçleriyle grup arasında arbede çıktı. Yaşanan gerginliğin ardından, milletvekili Alican Önlü tek başına açıklama yaptıktan sonra grup dağıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN