Türkler çok bilmiyor ama... Dünyanın dört bir yanından akın akın geliyorlar! Şeftali bahçesinin ortasındaki 2.500 yıllık yapı!

O ilimizde çok bilinmeyen ama dünyanın dört bir yanından turist çeken bir yapı var! UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde! Şeftali bahçesinin ortasında bulunuyor, tam 2500 yıllık yapı! Dünyanın dört bir yanından akın akın geliyorlar...

İznik ilçesindeki Roma dönemine ait dikilitaş, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Şeftali bahçelerinin ortasında, 2 bin yıldan fazla bir süredir ayakta duran bu antik yapı, tarihi ve ihtişamıyla herkesi büyülüyor.

DİKİLİTAŞ ADI VERİLMİŞ

Roma dönemine ait mezar anıtı: Şeftali bahçesinin tam ortasında 2 bin yıllık tarih

Dikilitaş, üç yüzeyli ve yukarı doğru yükselen beş beyaz mermer bloktan oluşuyor. Demir kamalarla birbirine oturtulan bu yapıya "dikilitaş" adı verilmiş. Birinci taşın üzerindeki Grekçe kitabede, "C.Cassius Philiscus, C.Cassius Asklepiodotus’un oğlu, 83 yıl yaşadı" yazdığı biliniyor.

2.500 YILLIK

resim-2024-03-04-140534111.png

İlgi çeken bu antik yapı, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. İznik'teki bir turizm işletmecisi olan Ali Karaman, “2 bin 500 yıldır ihtişamlığını koruyor. Buraya son zamanlarda dünyanın her bir yerinden buraya geliyor. Vatandaşların İznik’e geldiğinde özellikle dikili taşı görmelerini tavsiye ediyorum. Burası biraz içeride kalıyor. Böyle bir tarihi yerde çevresinin bu şekilde çevrelenmesi bizleri mutlu etmiştir. Bunun bütün tarihi turizm alanlarında da görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN