'Turuncu bölge' Bingöl'de aşılama oranı yüzde 60

'Turuncu bölge' Bingöl'de aşılama oranı yüzde 60

Sağlık Bakanlığının paylaştığı aşı haritasında 'turuncu' kategoride yer alan Bingöl'de, sağlık ekipleri kent merkezi ve kırsal bölgelerde vatandaşları aşı olmaya ikna etmeye çalışıyor. Kentte aşılama oranı yüzde 60'a ulaştı.

Aşı haritasında 'turuncu' kategorisinde bulunan Bingöl'de aşılama oranı yüzde 60'lara yaklaştı. İlde toplamda 210 bin aşı yapıldı. Bu aşıların yarısından fazlası birinci dozken sağlık çalışanlarının ikna çabası sürüyor.

İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışma kapsamında kent merkezinde aşı noktaları oluşturulurken mobil ekiplerse köylerde gezerek vatandaşları aşı olmaya ikna ediyor.

Ekipler; Solhan, Genç, Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı ve Adaklı ilçelerinin hem merkezlerinde hem köylerinde, aşılama yapıyor.

Öte yandan Sağlık Bakanlığının paylaştığı aşı haritasında yükselişe geçen Bingöl’de aşılama oranı yüzde 59.2 olurken, şuana kadar 210 bin doz aşının yapıldığı, bunlardan 118 bin 110 doz birinci ve 77 bin 810'unun ikinci doz ve 14 bin 80 kişinin ise 3. doz aşı olduğu öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN