Valiler yardımların ulaşmasını engelliyor

Valiler yardımların ulaşmasını engelliyor

Kahramanmaraş depreminin üzerinden bir aydan fazla süre geçmesine rağmen hâlâ birçok vatandaş ihtiyaçlarına ulaşamazken, gönüllü ve muhalefet belediyelerinin yolladığı yardımlar ise valiliklerin engeline takılıyor. Hatay Karaçay Tomruksuyu Köyler Koordinasyonu, Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı mahallelerine kurdukları eğitim çadırlarının valilik tarafından kaldırılmak istendiğini açıkladı.

Türkiye’yi sarsan ve 11 ili enkaza çeviren Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen hâlâ birçok vatandaş çadır ve temel ihtiyaçlarına ulaşabilmiş değil. Vatandaşların yardım çığlıklarına ses veren gönüllü ve muhalefet belediyelerinin yardım eli ise afet bölgesinde valiliklerin engeline takılıyor.

Malatya’da Saadet Partisi’nin 10 bin kişilik aşevini kaldıran valiliklerin engellemelerine Hatay Valiliği de dahil oldu. Hatay Karaçay Tomruksuyu Köyler Koordinasyonu, Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı mahallelerine kurdukları eğitim çadırlarının valilik tarafından kaldırılmak istendiğini açıkladı.

Koordinasyonun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) çocuk parkı kurduğu için eğitim çadırlarının sökülmek istendiği ve vali yardımcısının kendilerini tehdit ettiği belirtildi.

Alana halkın istemediği bir konteyner kent kurulmak istendiğini söyleyen Hatay Karaçay Tomruksuyu Köyler Koordinasyonu, ‘’Yüzlerce öğrenci bu çadır sınıflarında günlerdir etkinliklere katılıyor, mutlu oluyorlar ve bir parça yüzleri gülüyor. Aileler çocukların eğitime katılmasından kaynaklı biraz daha rahatlamış durumda. Özellikle anneler için nefes alma zamanı oluyor çocukların eğitim anları daha önemlisi ise tarımsal ilaçlarla dolu olan seralarda kalan çocuklar hiç değilse bir süreliğine o alandan uzaklaşıyorlar. Seralarda kalan çocukların çoğu tarımsal ilaçlardan kaynaklı hasta durumda, ölen çocuklar olduğunu bile duyduk. Eğitim çadırlarının açılmasından sonra birçok insan çocuklar, ‘okula’ başladığı için göç etmekten vazgeçtiğini söyledi. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi çocuk parkı yaptı diye önce park sökülecek sonra da çadırlarımız! Haftalardır valiliğe söyleniyor gelip siz kurun ya da bizim önümüzü açın diye’’ ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN