Yavaş ve İmamoğlu, Uysal ve Kılıçdaroğlu ile Ordu'da

Yavaş ve İmamoğlu, Uysal ve Kılıçdaroğlu ile Ordu'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ordu’da halkla buluştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Bursa’dan sonraki adresi Ordu oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu “Millet Buluşması” kapsamında Ordu’da vatandaşlarla bir araya geldi.

İMAMOĞLU: “BU SEÇİM TARİHİ BİR SEÇİM”

İlk olarak sahneye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,"Hatırlayın bu meydanda 2019’da demokrasi desteği verdiniz. Bu kardeşiniz Ordu’nun desteğini asla unutmayacak. 2019’da İstanbul’daki seçimi milletimizin güçlü desteği ile kazanmıştık. Kazanmak için bunlara her yol mubah. Millete hırsız dediler. Peki, ne oldu? Yargılama yaptılar, soruşturma açtılar. Bir tek kişi hakkında bir tutuklama olmadı. Devletin en üst tepesinden siyasi yol arkadaşlarına varıncaya kadar, bu yalanın ve iftiranın ortağı oldular. Seçim bir oyla bile kazanılır. Millet 806 bin oy ile okkalı bir demokrasi tokadı attı. Hala sendeliyorlar. Hala akılları başlarına gelmedi. Bu seçim başka bir seçim. Bu seçim sadece bir seçim değil. Partilerin yarıştığı bir seçim değil. Bu seçim geleceğimizin seçimi. Bu seçim burada gördüğümüz pırlanta gibi genç kardeşlerimin seçimi. Onların geleceğinin seçimi. Annelerin babaların çok titiz davranması lazım. Sırtınızı bu memleketin gençlerine yaslayın yeter. Onların temel duygusu adalet. Gençler, hak yemem ama hakkımı da yedirmem diyor. Bize böyle gençlik lazım. Bu seçim tarihi bir seçim. Asla ama asla fire vermeyeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız” diye konuştu.

YAVAŞ: “SİZİ DÜŞMAN OLARAK GÖRMÜYORUZ”

İmamoğlu’ndan sonra konuşmasını gerçekleştiren ABB Başkanı Mansur Yavaş ise Milli güvenlik politikalarının hiçbir zaman değişmeyeceğinin altını çizerek, “İHA’lar, SİHA’lar devletin malıdır. Bunların siyasete alet edildi. Bundan önceki dönemlerde hiç böyle bir şey olmamıştı. Bize düşen bunları geliştirmek. Muhalefete karşı bunları doğrultmayın. Buradaki muhalefet Türk milletinin şerefli elemanlarıdır. Ne zannediyorsunuz bizi? Camiye, okula siyasetin girmesini yanlış bulduğumuz için karşınıza geldik. Daha iyi yöneteceğimizi düşünüyoruz. Sizi düşman olarak görmüyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında Ankara’da hayata geçirilen sosyal yardım projelerinden ve kırsalın desteklerden bahseden Yavaş, şunları söyledi:

“Türk bayrağından rahatsız oluyorlar. Söktükleri T.C. tabelalarını yerine geri astık. Yedek kuvvetleri var sıkışınca her yola başvuruyorlar. İktidarda kalmak için yapmayacakları yok. Altı siyasi parti genel başkanı bir mutabakat metni hazırladı. Yapacakları orada yazılı. Oraya oy verenler de başımızın üstünde biz inşallah kazandıktan sonra ‘Keşke size oy verseydik’ dedirteceğiz. Asla onları yok saymıyoruz. Allah hep dediklerini yaptırıyor. Harp yıllarındaki ekmek kuyruklarını konuşuyorlar. Şimdi burada yok mu? Her yerde var.”

Yavaş, 14’nden sonra her şeyin çok güzel olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Artık güzel günler geliyor. Biz kimseyi ayrıştırmayacağız. Bu dili kaldırmak için rakip olduk. İyi bir Müslüman yalan söylemez, hakaret etmez. Nasıl adalet, nasıl siyaset bu böyle? Gençlere akıl vermek yerine onlardan akıl almalıyız. Sadece en güzel şekilde siz mi yaşayacaksınız? Daha iyisini talep etmek hepimizin hakkı. Zafer kazandım demeniz için savaş kazanmanız lazım bizim karşımızda düşman yok. İnşallah 14 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nu hep birlikte birinci turda seçeceğiz. Ülkemize bahar gelecek.”

UYSAL: “ZAMAN KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Yavaş'ın ardından sahneye çıkan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise şunları söyledi:

"Türkiye ya tarihi yürüyüşüne devam edecek ya da birilerinin müsaade ettiği kadar hakka, hukuka, demokrasiye razı olacak. Bu dayatmalara Mustafa Kemal rıza göstermemiş, onun izinden gidenler de göstermeyecektir. 'Giderlerse gitsin' diyenler, 14 Mayıs'ta gidecek. Zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Demokrasi açığının bedelini, gençlerimiz, kadınlarımız ödüyor ama birilerinin umurlarında değil. 14 Mayıs'ta gidecekler. Bir millet olma şuuruyla beraber millet ittifakı olarak koyduğumuz bu iradeyi hep beraber taçlandıracağız. Bunu yapacak gücümüz var."

KILIÇDAROĞLU: “HİÇBİR AYRIM YAPMADAN HERKESİ KUCAKLAYACAĞIM”

Son olarak konuşmasını gerçekleştirmek üzere sahneye çıkan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şu değerlendirmelerde bulundu:

“Size söz veriyorum hayatımın son anına kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni çağdaş uygarlığa ulaştırmak için çalışacağım. Burası mültecilerin karargâhı mı olacak, yolgeçen hanı mı olacak? Avrupa'nın tampon bölgesi mi olacağız? Avrupalılara da söylüyorum. Gelin bu sorunu çözün. Bütün yük bizim sırtımızda. Bunlar tarımı düzeltmek için Güney Amerika'da geziyor. Daha çalışkan insan bizim ülkemizde. Fındık hangi dönem olursa olsun 4 dolar olacak. Fındığı tekelcilere teslim edilmesine Bay Kemal 'eyvallah' der mi? Emeğinin karşılığını üretici alacak. Söz veriyorum her şey çok güzel olacak. 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Hiçbir ayrım yapmadan herkesi kucaklayacağım.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN