Yeşil Sol Partili kadınlar Yoğurtçu Parkı’nda toplandı: Bahçeli sen gidiyorsun biz buradayız

Yeşil Sol Partili kadınlar Yoğurtçu Parkı’nda toplandı: Bahçeli sen gidiyorsun biz buradayız

Yeşil Sol Parti, seçimlere sayılı günler kala Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda kadın mitingi düzenledi. Eş Sözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar, MHP Lideri Bahçeli'nin "CHP ve ittifak ortaklarını 14 Mayıs'ta acıklı bir son beklemektedir. Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar" açıklamasına tepki göstererek "Sen gidiyorsun biz buradayız" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı’nda kadın mitingi düzenledi. "Buradayız kadınlarla değiştireceğiz" sloganıyla gerçekleştirilen mitingde, binlerce kadın yer aldı. Mitingde konuşan Eş Sözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "CHP ve ittifak ortaklarını 14 Mayıs'ta acıklı bir son beklemektedir. Bu hainler alsalar alsalar ağırlaştırılmış müebbet ceza alırlar ya da vücutlarına mermi alırlar" sözlerine tepki gösterdi.

Uçar, "Devlet Bahçeli sen gidiyorsun biz buradayız. ‘Sandıktan darbe çıkacak’ diyorlar. Mücadele yürüten kadınlar sandığa gidecek ve sandıktan özgülük demokrasi çıkacak bir tek siz çıkmayacaksınız. Tek adam rejimi gitmeye hazır değil ama kadınlar göndermeye hazır." dedi.

13 DİLDE ‘HOŞGELDİNİZ’ PANKARTLARI YER ALDI

Kadınlar, Yeşil Sol Parti’nin bayraklarıyla donatılan parka, Sultangazi ilçesinde bir araya gelip oluşturdukları mor konvoyla ve “Jin jiyan, azadî”, sloganları ile girdi. Alana, “Sandıklar kadınlara emanet”, “Bizler buradayız Yeşil Sol’dayız” pankartları, Kandıra Cezaevi’nde katledilen Garibe Gezer’in, HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik silahlı saldırıda Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz’ın, erkek-devlet şiddeti sonucu katledilen kadınların, hasta tutuklular için yapılan eylemlerin, tutuklu kadın siyasetçilerin katıldığı eylem ve etkinliklerin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 1 Mayıs’ta kadınların gösterdiği direnişi gösteren fotoğraflar asıldı. Kadınlar, alanda 13 dildeki “Hoşgeldiniz” pankartı ile karşılandı.

Mitinge, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İstanbul İl Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Nilay Kuş, Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, yıllardır barış mücadelesi yürüten Barış Anneleri, cezaevindeki hak ihlallerine dikkat çekmek için 1 yıl boyunca Adalet Nöbeti eylemini gerçekleştiren anneler, Cumartesi Anneleri, kayıp yakınları ile binlerce kadın katıldı.

"AÇLIĞIN SORUMLUSU TEK ADAM REJİMİDİR”

Mitingde ilk olarak konuşan Yeşil Sol Parti İstanbul İl Örgütü yöneticisi ve aynı zamanda LGBTİ+ aktivisti İsmail Temel, “Coşkumuzu, irademizi kuşandık, kadın düşmanı saray rejimini göndermek için geliyoruz. 2015 seçimlerinde O’nu başkan yaptırmadığımız için AKP-MHP LGBTİ+’lara savaş açmış durumda. Ailenin yıkılmasının sorumlusu, açlığın sorumlusu tek adam rejimidir” dedi.

UÇAR: İSTANBUL'A DA EŞ BAŞKANLIK YAKIŞMAZ MI?

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ise 3 dilde kadınları selamlayarak, “Bütün sokakları mor renge boyayan kadınlar, emeği sömürülen ama tek adam karşısında geri adım atmayan kadınlar, ‘jin, jiyan, azadî’ sloganını dünyaya taşıyan kadınlar hoş geldiniz. Kadınlar kazanacak tek adam rejimi kaybedecek" dedi. Uçar, "Seçimlere bir hafta kaldı. Tek adam rejimi en çok bizden bahsediyor çünkü onlara bir tek geçit vermeyen kadınlar. Biz Barış Anneleri’ne, Deniz Poyraz’a, İpek Er’e, Leyla Güven’e, Gültan Kışanak’a söz verdik kazanacağız dedik. Yeni Türkiye’yi kadın siyasetiyle buluşturmaya söz verdik" diyerek şöyle devam etti: "Yeşil Sol Parti yeni bir durağımız ama mor rengini koruyan bir partimiz. Eş başkanlık sistemini Türkiye’ye kazandırdık erkek egemenliğini öteye ittik. Eş başkanlığını yaşamını her alanda kurmaya çalışıyoruz. İstanbul belediyesine de eş başkanlık yakışmaz mı? Yerelden Meclis’e belediyeye eş başkanlığı yaşamsal kılacağız."

"DEVLET BAHÇELİ SEN GİDİYORSUN BİZ BURADAYIZ"

Kadınların sözünün ve talebinin yer aldığı Kadın Bakanlığı’nı kuracaklarını söyleyen Uçar, hedef ve çalışmalarına dair şunları aktardı:

"Bu dünya kadın emeği üzerine kurulu. Görünmeyen kadın emeği için güvence hakkı getireceğiz. Emeğimize sahip çıkacağız. İstanbul Sözleşmesi iktidarın en büyük korkusu. Kadın mücadelesi iktidarı yürürlükten kaldırıp İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacak. İktidarın bize dayattığı erkek adalet karşısında Kadın İltisat Mahkemesi kuracağız. Hiçbir katil cezasız kalmayacak. Seçime sayılı günler var kadın kenti ola İstanbul’da müşahitlik için sorunluluk alalım. Bu seçim geleceğimizi belirleyecek. Kadınların kazanacağı seçim olacak. Sahada tek adam rejimi ile birlikte Devlet Bahçeli açıklama yaptı; ‘Alsalar alsalar müebbet hapis cezası ya da vücutlarına kurşun alırlar’ dedi. Devlet Bahçeli sen gidiyorsun biz buradayız. ‘Sandıktan darbe çıkacak’ diyorlar. Mücadele yürüten kadınlar sandığa gidecek ve sandıktan özgülük demokrasi çıkacak bir tek siz çıkmayacaksınız. Tek adam rejimi gitmeye hazır değil ama kadınlar göndermeye hazır. Buradayız birlikte değiştireceğiz. 14’ünde zafer halayında buluşacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN