Yol çalışması yapan şirket şehitliğin üzerine moloz döktü: Orada şehitlik olduğunu dahi bilmiyorum

Yol çalışması yapan şirket şehitliğin üzerine moloz döktü: Orada şehitlik olduğunu dahi bilmiyorum

Rize’deki 2 Mart Rize’nin Kurtuluşu Şehitliği’nde bulunan mezarların üzerine, bölgede yol çalışması yapan şirket tarafından moloz döküldü. Şehitliğin gönüllü olarak temizliğini yapan Sinan İsmailoğlu, "Burada daha önce şehitlik vardı. Şehitlik olduğuna dair elimde resimler de var. Moloz ve topraklarla kapatılarak şehitliğin yok edildiğini gördüm, şok oldum" dedi. Şehit Aileleri Derneği Rize Şubesi Başkanı Kemal Aksu ise "Orada şehitlik olduğunu dahi bilmiyorum" diye konuştu.

Rize’nin İslampaşa mahallesinde bulunan ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 2 Mart Rize’nin Kurtuluşu Şehitliği’ndeki mezarların üzerine moloz döküldü. Şehitliğin çevresinde bulunan Türk bayrakları ise kaldırıldığı öğrenildi.

Şehitliğin gönüllü olarak temizliğini yapan Sinan İsmailoğlu, şehitliğin üst kısmından geçen ve sel nedeniyle çöken yolu yapan şirketin, mezarların üzerine moloz ve toprak döktüğünü öne sürdü.

Yol yapımını üslenen şirket yetkilileri ile görüştüğünü belirten İsmailoğlu, şehitliğin moloz ve toprakla kapatıldığını gördüğünde şoka uğradığını vurgulayarak “Burada daha önce şehitlik vardı. Hatta her perşembe günü temizlemeye gelirdim. Şehitlik olduğuna dair elimde resimler de var. Geçen ay temizliğe geldiğimde de şehitliğin üzerinin moloz ve toprakla kapatılarak şehitliğin yok edildiğini gördüm, şok oldum. Yol yapımını üslenen şirket yetkilileri ile görüştüm, yol çalışması bitince yeniden yapacaklarını söylediler, ancak bugüne kadar yapmadılar.” diye konuştu.

“ŞEHİTLİK OLDUĞUNU DAHİ BİLMİYORUM. AMA BİR BAYRAK GÖRÜRDÜM”

Konuyla ilgili olarak Şehit Aileleri Derneği Rize Şubesi Başkanı Kemal Aksu ise “Konu hakkında hiçbir bilgim yok. Orada şehitlik olduğunu dahi bilmiyorum. Ama bir bayrak görürdüm. Bazen, devlet kayıtlarında şehit olarak kaydı olmayanlara bile şehitlik görünümü verilebiliyor. Örneğin Salarha beldemizde de böyle bir yer mevcuttur. Bu bahsettiğiniz şehitlik mi, değil mi bilmiyorum. Konu hakkında hiçbir bilgim yok” dedi.

“ŞEHİT MEZARLIĞI OLDUĞU KONUSUNDA KESİN BİR KANIT YOK”

Rize Valiliği görevlisi Melahat Furtuna da konuya ilişkin, “Burada mezarlık var, ancak şehit mezarlığı olduğu konusunda kesin bir kanıt yok. Ancak olabilir de. Henüz bu durum netleşmiş değil” açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN