Yol kenarında bu bitkiyi görürseniz hemen toplayın! Kilosu 90 liradan satılıyor, toplayanlar zengin oluyor... Resmen doğa altını

Yol kenarında bu bitkiyi görürseniz hemen toplayın! Kilosu 90 liradan satılıyor, toplayanlar zengin oluyor... Resmen doğa altını

Doğada kendiliğinden ortaya çıkan bazı bitkiler oldukça önemli bir yere sahip. Öyle ki bu bitkilerden bir tanesi resmen doğanın altına olarak biliniyor. Toplayanlar kilosunu 90 liradan satarken, yol kenarında bu bitkiyi görenler kapış kapış topluyor.

Doğanın insanoğluna sunduğu birçok değerli ürün varken bu bitki ise tam bir doğal hazine olarak son günlerde oldukça popüler bir hale geldi. Doğanın altını diyebileceğimiz bu bitki, yol kenarlarında yetişiyor ve toplayan kişiye para kazandırıyor. Bu bitkinin her kilosu 90 liradan satılırken ciddi anlamda rağbet görüyor.

YOL KENARINDA GÖRÜN TOPLUYOR

Ülkenin her bir yerinde birbirinden çeşitli bitkiler yetişirken bu bitki kendiliğinden doğada yetişiyor. Sadece vatandaşların değil aynı zamanda bilim insanlarının da dikkatini çeken “hatmi çiçeği” yol kenarlarında yetişiyor. Yolda bu bitkiyi görenler adeta toplamak için sıraya giriyor. Çünkü hazine kadar değerli olan bu bitki kilosu 90 liraya satılıyor.

yeni-proje-1-008.jpg

SOFRALARDAN EKSİK OLMUYOR

Özellikle de kış mevsiminde sofralardan eksik edilmeyen hatmi çiçeği, Denizli’de insanların gelir kaynağı haline geldi. Hatmi çiçeği diken ve Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi’nde yaşayan Muzaffer Gök, “Hatmi çiçeğinin soğuk algınlığı, grip gibi pek çok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Bu nedenle talep oldukça fazla" dedi.

yeni-proje-2-005.jpg

SAĞLIĞA FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Hatmi çiçeği, sadece gelir kaynağı olmasından dolayı değil insan sağlığına faydaları ile de ön plana çıkıyor. Faydalarının arasında en belirgin olanı ise kuru öksürük tedavisinde kullanılması. Bunun yanı sıra mide ve sindirim sorunlarının çözümüne de etki ediyor. İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde enfeksiyonların giderilmesinde önemli rol oynuyor.

yeni-proje-3-003.jpg

Özellikle de kışın sıklıkla görünen grip ve soğuk algınlığı tedavisinde de kullanılan bu bitki, etkili bir ağrı kesici olarak kullanılıyor. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren yanıyla vücut direncini artırarak hastalıklara meydan okuyor.

yeni-proje-006.jpg

Tüm bunların yanı sıra böbrek hastalarının da rahatlıkla kullanabileceği bu bitki böbrek iltihabını ortadan kaldırıyor. Ayrıca sinüzit tedavisinde kullanılarak resmen bir şifa deposu görevi görüyor. Stresi azaltan ve uykusuzluğa iyi gelen hatmi çiçeği, idrar söktürücü olarak da kullanılmasıyla biliniyor. Tüm bunların yanı sıra cilt sağlığına da iyi gelen bu çiçek sivilce gibi cilt problemlerine karşı kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN