Yüzlerce kişinin yaşadığı köyün boşaltılması gündeme geldi! Vali açıkladı: Şimdiden 10 ev boşaltıldı

Yüzlerce kişinin yaşadığı köyün boşaltılması gündeme geldi! Vali açıkladı: Şimdiden 10 ev boşaltıldı

Vali tarafından duyuruldu! Yüzlerce kişinin yaşadığı köyün boşaltılması gündeme geldi! İlk adım olarak 10 ev boşaltıldı. İşte ayrıntılar...

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde meydana gelen zemin hareketliliği, köy sakinlerini paniğe sevk etti. 2021 yılında 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından şimdi de çatlaklarla karşılaşan köyde, 3 gün önce başlayan zemin hareketliliği nedeniyle 10 ev boşaltıldı.

TOKAT VALİSİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

tokat-koy-bosaltilacak-1.jpg

Köyde birçok binada oluşan çatlaklar, AFAD ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından risk altındaki 10 evin boşaltılmasına karar verildi. Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, köyde incelemelerde bulunarak, vatandaşları mağdur etmeden gerekli güvenlik tedbirlerinin alınacağını belirtti. Hatiboğlu, risk taşıyan evlere girişin yasaklanacağını ve genişleme ihtimaline karşı önlemlerin alınacağını ifade etti.

Vali Hatiboğlu, "Tespit çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda vakıflara ait bir camimiz var, onun çevresindeki evlerde hasar oluştu. Risk teşkil eden evleri hemen boşaltacağız. Bu evlere girişleri yasaklayacağız. Gerekli tedbirleri alacağız. Genişleme ihtimalini de göz önünde bulundurarak gerekli tedbirleri alacağız. 10 hane boşaltıldı. Yapılacak jeolojik inceleme neticesine göre sayı artabilir" dedi.

O KÖYDE 1942 DEPREMİNDE 3 BİN KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

tokat-koy-bosaltilacak.jpg

Günebakan köyünde yaşanan bu son gelişmeler, bölgede daha önce yaşanan depremlerin etkisiyle endişe ve tedirginliği artırdı. Köydeki çatlakların heyelan kaynaklı olabileceği düşünülüyor. Niksar ilçesi, 1942 yılında meydana gelen büyük bir depremle hafızalara kazınmış, bu depremde 3 bin kişi yaşamını yitirmişti. Son olarak 2021 yılında da 4.2 büyüklüğündeki bir depremle sarsılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN