Zeytinburnu'ndaki boş bina çöktü

Zeytinburnu'nda bir süre önce camları patladığı için boşaltılan bina çöktü. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İstanbul Zeytinburnu'nda bir süre önce boşaltılan bina çöktü. Sümer Mahallesi'nde bulunan ve daha önce camları patladığı için boşaltıldığı öğrenilen 5 katlı binanın çökmesi çevrede panik yarattı. Binanın boş olması nedeniyle can kaybı yaşanmadı.

2.jpg

Binanın çökmesiyle yolda bulunan park halindeki araçlar zarar gördü. Olay yerine gönderilen iş makineleri enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. 

4.jpg

PAZAR KURULMAMASI FACİANIN ÖNÜNE GEÇTİ

Bu arada binanın yıkıldığı sokakta perşembe günleri semt pazarının kurulduğu ancak Kovid-19 tedbirleri kapsamında geçici olarak izin verilmediği öğrenildi. 

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Zeytinburnu'nda çöken boş bina etrafındaki 4 binanın boşaltılarak tespit analizlerine başlandığını bildirdi. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada olay yerine ilçe emniyet müdürlüğünce 50 çevik kuvvet, 40 ve 70 zabıta personelinin çevre emniyeti için görevlendirildiği kaydedildi ve AKOM'dan toplam 17 personel ve 4 araç, İBB İtfaiye'den 30 personel ve 10 araç ile 2 arama kurtarma köpeği, UMKE'den 6 personel ve 1 araç, AFAD'dan 14 personel, 3 Arama Kurtarma köpeği ve 5 araç, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden 6 personelin sevk edildiği belirtildi.

88.jpg

CAN KAYBI YOK

Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy yaptığı açıklamada "Devletin bütün birimleri buradadır. Şu anda enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor. Yıkılan binanın etrafındaki 4 binadaki 33 daire şu anda nüfustan tahliye edilmiş bulunmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ekipleriyle enkaz kaldırma çalışmasıyla birlikte oradaki fiziki gözlemden sonra, o binalarda yeniden oturulup oturulamayacağına karar vereceğiz. Allah'a çok şükür herhangi bir can kaybı olmamıştır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN