İmamoğlu'ndan çok kritik uyarı: İstanbul'da 200 bin riskli yapı var

İmamoğlu'ndan çok kritik uyarı: İstanbul'da 200 bin riskli yapı var

Zeytinburnu'nda çöken 5 katlı Hilal Apartmanı'nda incelemelerde bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, kentteki riskli yapılar ile ilgili konuştu: İstanbul'un en kritik meselesi. Çare bulmak zorunda olduğumuz bir sorun. Bizim tespitlerimize göre şu an 200 bine yakın riskli yapının bir şekilde dönüştürülmesi lazım.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu'nda çöken 5 katlı Hilal Apartmanı'nda incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilere konuşan İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Mahallenin ortasında bulunan ruhsatsız bir yapı, insanlarımızın farkına varmasıyla, can kaybı olmadan süreci atlatmış olduk. Biz de hızlıca çevrenin tetkiki ile ilgili kendi birimlerimize talimat verdik. Yakın çevrede yapı stoğuyla ilgili analizlerimizi yapıyoruz, hızlıca alınması gereken tedbirler var ise valiliğin oluşturduğu kriz merkezinde gündeme taşıyor olacağız."

"ÇARE BULMAK ZORUNDAYIZ"

Riskli yapılarla ilgili kritik uyarılarda bulunan İmamoğlu "İstanbul'un en kritik meselesi. Çare bulmak zorunda olduğumuz bir sorun. Bizim tespitlerimize göre şu an 200 bine yakın riskli yapının bir şekilde dönüştürülmesi lazım. Başımıza iş gelmeden umarım bu sorunu bir çözüme kavuştururuz" dedi. 

TWİTTER'DAN ÇAĞRI YAPTI

İmamoğlu, Twitter hesabından da İstanbullulara çağrı yaptı: "Zeytinburnu'nda yıkılan binada can kaybı olmaması büyük bir şans. Yapı tespiti için bazı binalara İBB sokulmuyor, kentsel dönüşümde engeller çıkarılıyor. Deprem bu şehrin gerçeği, kimsenin böyle bir lüksü yok. Acil iş birliğine ihtiyacımız var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN