Şehit anne ve 11 aylık bebeğine Hakkari'de askeri tören

Şehit anne ve 11 aylık bebeğine Hakkari'de askeri tören

Terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu hayatını kaybeden Nurcan Karakaya ve 11 Aylık bebeği Bedirhan Mustafa için Hakkari'de tören düzenlendi. Törende annenin fotoğrafı kullanılırken, 11 aylık Bedirhan için üzerinde 'bebek' yazan boş çerçeve kullanıldı.

 

Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törende Karakaya ve bebeğinin Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi. Anne Karakaya ve bebeğinin tabutu, asker ve polislerce omuzlanarak tekbirler eşliğinde helikoptere konulup, memleketlerine uğurlanmak üzere Yüksekova ilçesine gönderildi.

Törene Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Umut Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, ailenin yakınları, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı. 

18-08/01/hakkaride-sehit-anne-ile-bebegi-icin-toren-_1314_dhaphoto1.jpg

Hakkari'deki törenin ardından Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na getirilen Karakaya ve bebeği için saygı duruşunda bulunuldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Eşini ve bebeğini hain saldırıda kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, bebeğinin yastığı ile tören alanına geldi.  

Ardından anne Karakaya ve bebeğinin tabutu askerler tarafından omuzlanarak tekbirler eşliğinde Türk Hava Kuvvetlerine ait uçağa konularak, memleketine gönderilmek üzere Kayseri'ye uğurlandı. 

Buradaki törene Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı.  

BOŞ ÇERÇEVEDE "BEBEK" YAZIYORDU

Bebeğin tabutunun yanında bir asker ve elinde bir çerçeve vardı. Ama bu çerçeve boştu. Bir Türk Bayrağı ve yanında da "BEBEK" yazıyordu.

18-08/01/hakkaride-sehit-anne-ile-bebegi-icin-toren-_1314_dhaphoto11.jpg

NE OLMUŞTU?

Olay, Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik beldesi Susak Deresi mevkisinde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Üs bölgesinde görevli astsubay eşini ziyaretten dönen Nurcan Karakaya ve yanındaki 11 aylık oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya'nın bulunduğu otomobilin geçişi sırasında patlama meydana geldi. 

18-08/01/hakkaride-sehit-anne-ile-bebegi-icin-toren-ek-fotograflar_8045_dhaphoto3.jpg

PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada, Nurcan Karakaya olay yerinde yaşamını yitirdi, bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

18-08/01/hakkaride-sehit-anne-ile-bebegi-icin-toren-ek-fotograflar_8045_dhaphoto8.jpg

Olayın haber alınması üzerine bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgede, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada "31 Temmuz 2018 günü ilimiz Yüksekova ilçesi Büyükçiftlik beldesi Susat Deresi mevkiinde askeri personel eşinin kullanmış olduğu sivil aracın geçişi esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden yola tuzaklanmış EYP'nin (El Yapımı Patlayıcı) infilak etmesi sonucu, askeri personelin eşi olay yerinde yaşamını yitirmiş, 11 aylık bebeği de hastanede hayatını kaybetmiştir." denildi.

18-08/01/hakkaride-sehit-anne-ile-bebegi-icin-toren-ek-fotograflar_8045_dhaphoto12.jpg

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN