Ses kalitesinde en iyi yöntemler

Ses kalitesinde en iyi yöntemler

Ses kalitesi, birinci sınıf bir akıllı telefon için önemli bir faktör. Arama yapmadan en sevdiğiniz şarkıları çalmaya ve video akışına kadar, ses, mobil deneyimin en vazgeçilmezi. Peki , ses kalitesine önem veren meraklılar akıllı telefon satın alacakları zaman nelere dikkat etmelidir?

Kulaklıklar, akıllı telefon ses deneyiminin merkezinde yer alırken, 3,5 mm analog kulaklık jakından USB-C bağlantı noktasına geçmek yeni sorunları beraberinde getiriyor.

Teknolojik yenilikler kapsamında Bluetooth kulaklıklar geniş bir kalite yelpazesi sunarken Kullanıcılar, podcast video ve daha fazlası için telefon hoparlörlerini giderek daha fazla kullanmaya başladı. Peki , ses kalitesine önem veren meraklılar akıllı telefon satın alacakları zaman nelere dikkat etmelidir? 

Hoparlörler söz konusu olduğunda, mükemmel sesi temel deneyiminizden ayıran birkaç önemli nokta vardır. Düşük distorsiyon, yüksek tepe ses yüksekliği, temiz baslı geniş dinamik aralık ve mükemmel özel hassasiyet için canlı yüksek frekansların tümü üst düzey bir deneyime katkıda bulunur. 

Akıllı telefon ses teknolojilerinin iç işleyişi hakkında bilgi edinmek genellikle zordur.

Hoparlör kalitesi özelliklerinin birçoğunu Cirrus Logic CS35L40 ve CS35L41 gibi yongalarda bulacaksınız. Bu H Sınıfı amplifikatörler, daha önce bahsedilen pil yönetimi, hoparlör koruması, frekans düzeltme ve psikoakustik işleme yeteneklerini içerir. Cirrus Logic amplifikatör IC çözümleri, Samsung’un Galaxy S, Note ve Fold amiral gemisi serileri, Huawei P30 Pro ve diğer Huawei telefonları (ABD öncesi ticaret yasağı) dahil olmak üzere bir dizi yüksek profilli akıllı telefonda bulunur.

Cirrus Logic Dxomark’ın ses oynatma sıralamasında ilk 10 sırayı elinde tutuyor.

Dxomark ayrıca Xiaomi Mi 10 Pro'yu test ettiği tüm 2020 akıllı telefonlardan ses çalma için en iyi telefonlarından biri olarak listeledi.

Telefonun hoparlörü, Cirrus Logic CS35L41 tarafından desteklenmektedir ve inceleme, telefonun mükemmel tını ve mekansal işleme ile birlikte doğru bas üretimine dikkat çekti. Diğer ödüller arasında yüksek tepe maksimum ses seviyesi, düşük ses seviyelerinde anlaşılır müzik ve maksimum ve minimum ayarlar arasında geçiş yapan doğal ses seviyesi yer alır.

Ses kalitesi, modern akıllı telefonların genellikle gözden kaçan bir yönüdür, ancak nereye bakacağınızı biliyorsanız, hala yapılması gereken pek çok iyileştirme var. 

Günlük deneyimimizde giderek daha önemli bir rol oynayan hoparlörlerle, üst düzey bir amplifikatör ve hoparlör eşleştirmesi, bir sonraki akıllı telefonunuzda tüm farkı yaratabilir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN