Siyasi liderler de sandık başında

Siyasi liderler de sandık başında

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. Vatandaşlar gibi siyasi liderler de sandık başına koştu. Liderler arasında ilk oyu İYİ Parti lideri Akşener kullandı. Akşener "Sandıktan sizce ne çıkar?" sorusuna "İyi bir sonuç çıkacak" cevabını verdi. Akşener'in ardından MHP lideri Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Ankara'da oyunu kullandı. İlk kez MHP dışında bir partiye mi oy verdiniz?" sorusuna Bahçeli "Cumhur İttifakı'na oy verdim" sözleriyle yanıtladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde seçmenler saat 07:00'den itibaren sandık başına gitti. Oy verme işlemi, diğer illerde ise saat 08:00'de başladı. Vatandaşlar gibi siyasi liderler de sandık başına koştu. Liderler arasında ilk oyu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kullandı.

AKŞENER: SANDIK İYİ SONUÇ ÇIKACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Akşener, 31 Mart mahalli idareler genel seçimleri için oy kullanacağı Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'ne gitti. Okul bahçesinde partililer tarafından karşılanan Akşener, "2132" numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle ve CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kılıç ile selamlaştı. 

19-03/31/aksener.jpg

Gerekli kontrollerin yapılması için kimliğini sandık görevlilerine verdikten sonra oy pusulası ile zarfını alan Akşener, kabine geçerek oyunu kullandı. 

Meral Akşener, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzunca ve hareketli bir seçim kampanyası dönemi geçirdiklerini söyledi.  Bütün adaylara başarılar dileyen Akşener, "Bu seçimin Türkiye'ye hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Türkiye iyi olacak. Üsküdar iyi olacak inşallah, İstanbul iyi olacak." diye konuştu.  

Bir gazetecinin "Seçim sonuçlarını nerede takip edeceksiniz?" sorusu üzerine Akşener, "Ankara'da. Şimdi, buradan Ankara'ya gidiyorum. Genel merkezde." dedi.  Akşener, "Sandıktan sizce ne çıkar?" sorusuna ise "İyi bir sonuç çıkacak." yanıtını verdi. 

BAHÇELİ: CUMHUR İTTİFAKI'NA OY VERDİM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da Anıttepe İlkokulu'nda oyunu kullandı.

Görevlilerle tokalaşan Bahçeli, 1326 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Bahçeli, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mahalli idareler seçimlerinin millet ve bütün siyasi partiler için hayırlı olmasını dileyerek, "Yoğun bir çalışma döneminden sonra bütün siyasi kuruluşlar elden gelen çabayı gösterdiler. Olgunluk, huzur içerisinde bir seçim tamamlanmış oldu. Bugün akşama, sonuçlar alınıncaya kadar bu huzurun, güvenin devam edeceği inancıyla herkese sevgi ve saygılar sunuyorum, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

19-03/31/basliksiz-1-1554024808.jpg

Bir gazetecinin, "İlk kez MHP dışında bir partiye mi oy verdiniz?" sorusuna Bahçeli, "Cumhur İttifakı'na oy verdim." yanıtını verdi.  MHP Genel Başkanı Bahçeli, vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

KILIÇDAROĞLU: İNŞALLAH MART'IN SONU BAHAR OLUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart mahalli idareler seçimleri için oyunu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Arjantin İlkokulu'nda kullandı.
 
19-03/31/ana-manset-1554026712.jpg

Okul bahçesinde vatandaşlarla kısa süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, oyunu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile 4202 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Hayırlı, uğurlu olsun." dileğinde bulundu.

Milyonlarca vatandaşın sandığa giderek oylarını kullanacağını belirten Kılıçdaroğlu, "İnşallah olumsuz hiçbir olay olmadan vatandaşlarımız tercihlerini yapacaklardır. Güzel bir hava, ağaçlar çiçek açmış. Gerçekten de tam bir bahar var. İnşallah martın sonu bahar olur diyoruz." ifadelerini kullandı.

AKSAKAL: UMARIM SEÇİMLERE KATILIM DÜŞÜK OLMAZ

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal oyunu, İstanbul'da Şeyh Şamil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kullandı. Aksakal, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullanmak üzere, DSP İstanbul İl Başkanı Çiğdem Mercan ve parti yönetimindeki bazı kişilerle Üsküdar'daki okula geldi.

Sandık görevlileriyle selamlaşan Aksakal, 3383 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Aksakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir. Önemli olan eşitlik ve hakkaniyet içerisinde bir seçim süreci geçmesidir, biz bunu bekliyoruz. Görebildiğim kadarıyla çok büyük bir yoğunluk yok, umarım seçimlere katılım oranı düşük olmaz. Toplum kendi haklarına, kendi geleceğine sandıkta sahip çıkar. DSP olarak bu yerel seçimlerin partimiz adına önemli ve etkili sonuçlar doğuracağına inanıyorum. 1 Nisan'dan itibaren de 2023 seçimlerine doğru çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

HDP'NİN EŞ BAŞKANLARI DA İSTANBUL'DA OY KULLANDI

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli oyunu kullandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, oyunu kullanmak için Florya'daki Murat Kölük İlkokuluna gitti. Vatandaşlar ve sandık görevlileriyle selamlaşan Buldan, 1329 numaralı sandıkta oy verdi.

19-03/31/20190331_2_35740184_43148689.jpg

Öte yandan, aynı okulda eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, 1323 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Okulun merdivenlerinde karşılaşan Buldan ve Topbaş, birbirlerine selam verdi.

19-03/31/20190331_2_35740184_43148690.jpg

Buldan, Diyarbakır'a gideceğini ifade ederek, "Herkese hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Kadir Topbaş da, ''Oyumuzu kullandık. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur. Biz de görev yaptık, vatandaşlarımızın gönüllerini aldık. Hayırlı olsun.'' diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de, oy kullanmak için Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı İlkokuluna geldi. Sırada beklediği vatandaşlarla sohbet eden Temelli, 1417 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Temelli, "Oyumuzu kullandık. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Buradan Ankara'ya geçiyorum." şeklinde açıklamada bulundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN