Somer Şef'ten tepki çeken ‘Türk mutfağı’ yorumu: Hiç saygı gören bir mutfak değil

Somer Şef'ten tepki çeken ‘Türk mutfağı’ yorumu: Hiç saygı gören bir mutfak değil

'MasterChef' programında jüri üyeliği yapan Somer Sivrioğlu, Türk mutfağına ilişkin tepki çeken ifadeler kullandı. ‘En iyi 3. mutfak’ söylemlerinin asılsız olduğunu ileri süren Somer Şef, “Türk mutfağı dünyada ilk 10'a giremez. Türk mutfağı hiç saygı gören bir mutfak değil" dedi.

YouTube'dan yayın yapan NeyseNe kanalının Loş Sohbet programına katılan MasterChef jürisi Somer Sivrioğlu, Türk mutfağı dünyanın en iyi 3. mutfağı söylemlerine tepki gösterdi.

Türk mutfağının sorununun yüzde 90 pazarlama eksikliği olduğunu dile getiren Somer Şef, bu yüzden Türk mutfağının dünya mutfakları arasında ilk 10'da gösterilemediğini söyledi. 

"TÜRK MUTFAĞI HİÇ SAYGI GÖREN BİR MUTFAK DEĞİL" 

Dünya mutfağı ve Türk mutfağı ayrımının sadece Türkiye'de olduğunu söyleyen Somer Şef, "Türk mutfağı dünyada ilk 10'a giremez. Türk mutfağı hiç saygı gören bir mutfak değil" ifadelerini kullandı. 

SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR? 

1971’de doğan Somer Sivrioğlu, 25 yaşındayken 1995’te Yüksek Lisans yapmak adına Avustralya’ya gitti. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olan Somer Sivrioğlu, ardından master da yaptı.  

Aslı Sencer Sivrioğlu ile evlenen Somer Sivrioğlu’nun bu evliliğinden Deniz ve Derin isminde bir kızı ve bir oğlu vardır. İşlerini eşiyle beraber yöneten Somer Sivrioğlu’nun eşi de işyerinin finansman kısmıyla ilgileniyor.   

İkizler burcu olan Somer Sivrioğlu, sıkı bir Fenerbahçe taraftarıdır. Bir zaman Lezzet Yolculuğu adındaki bir radyo programını sunan Somer Sivrioğlu, bunların dışında köşe yazarlığı da yaptı. Geçmişten günümüze, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü, en iyi restaurant gibi birçok alanda ödül sahibi olan Somer Sivrioğlu, Efendy adındaki restaurantı Sydney’de en iyi restaurantlar arasına girdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN