Somer şef kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Somer Sivrioğlu’nun biyografisi

Somer şef kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Somer Sivrioğlu’nun biyografisi

Bulaşıkçılık yaparak adım adım ilerledikten sonra dünyaca ünlü bir şef olan MasterChef jürisi Somer Sivrioğlu, yıllardır yaşadığı Avusturya’da büyük üne kavuştu. Somer Sivrioğlu’nun restoranı, Sydney’de en iyi restaurantlar arasına girdi.

Bir dönem eşini aldattığı iddialarıyla gündeme gelen Somer Sivrioğlu’nun Derin ve Deniz adında iki çocuğu bulunuyor. MasterChef’te güleç yüzüyle tanınan Somer Sivrioğlu, Avusturya’daki yarışmaya da konuk jüri üyesi olarak katıldı.

SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

1971’de doğan Somer Sivrioğlu, 25 yaşındayken 1995’te Yüksek Lisans yapmak adına Avustralya’ya gitti. Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olan Somer Sivrioğlu, ardından master da yaptı. 

Aslı Sencer Sivrioğlu ile evlenen Somer Sivrioğlu’nun bu evliliğinden Deniz ve Derin isminde bir kızı ve bir oğlu vardır. İşlerini eşiyle beraber yöneten Somer Sivrioğlu’nun eşi de işyerinin finansman kısmıyla ilgileniyor. 

somer-sef-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-iste-somer-sivrioglunun-biyografisiii.jpg

İkizler burcu olan Somer Sivrioğlu, sıkı bir Fenerbahçe taraftarıdır. Bir zaman Lezzet Yolculuğu adındaki bir radyo programını sunan Somer Sivrioğlu, bunların dışında köşe yazarlığı da yaptı. Geçmişten günümüze, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü, en iyi restaurant gibi birçok alanda ödül sahibi olan Somer Sivrioğlu, Efendy adındaki restaurantı Sydney’de en iyi restaurantlar arasına girdi.

Yıllar evvel de dedesinin zamanında, dedesinin Eskişehir’de yer alan hamam ve otelin satarak, İstanbul’dan günümüzde sahip oldukları apartmanı aldığı yazmaktadır. Bu bilgiye dayanarak Somer Sivrioğlu’nun aslen Eskişehir’li olduğu söyleniyor.

Az malzemeyle en iyi yemeği yapmayı, çalışma ahlakını babasından, ürüne ve toprağa saygıyı anneannesinden, restaurant işletmeciliğini ve insan ilişkilerini annesinden, Anadolu mutfağı kültürünü ve araştırmanın önemini de Musa Dağdeviren’den öğrendiğini paylaşmıştır.

Somer Sivrioğlu’nun ‘Anatolia: Adventures in Turkish Cooking' adında bir kitabı vardır.

22 yıl boyunca Avustralya'da yaşamını sürdüren ve birçok başarıya ulaşan Somer Sivrioğlu, MasterChef'te jüri üyesi olmadan evvel MasterChef Avustralya programına da konuk jüri üyesi olarak katıldı.

SOMER SEFİN HASTALIĞI NE?


1,90 boyunda ve 124 kilo olan ünlü şef Somer Sivrioğlu, 150 kilodan 124 kiloya düştü. Somer Şefin yaşadığı hormonal bozukluklardan dolayı kilo aldığı, kızı sayesinde kilolarını verdiği söyleniyor.

SOMER İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Türkçe kökenli olan Somer isminin anlamı; güçlü ve doğru bir kimse demektir.

somer-sef-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-iste-somer-sivrioglunun-biyografisii.jpg

ALDATMA İDDİALARININ ARDINDAN EŞİYLE AYRILDI

Instagram’da 1 milyondan fazla takipçisi bulunan Somer şef, bir dönem eşini aldattığı yönündeki iddiaların ardından eşiyle ayrılmıştı.

Bir televizyon programında konuşan Somer Sivrioğlu’nun eşi Aslı Sivrioğlu, yaşadığı üzüntünün tarifi olmadığını vurgulayarak, duygusal bir zaman geçirdiğini söylemişti. 2 evladı ve ailesinin bu süreci atlatmaya çalıştığını kaydeden Aslı, bir an önce boşanmak istediğini anlatmıştı.

somer-sivriogluuuuu.jpg

Somer Sivrioğlu, oğlunun soğanın kabuğunun soyulması gerektiğini yeni öğrendiğini açıklayarak, izleyenleri güldürmüştü. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN