Son dakika! Almanya ve İtalya da AstraZeneca aşısı kullanımını durduruyor

Son dakika! Almanya ve İtalya da AstraZeneca aşısı kullanımını durduruyor

Son dakika haberi... AstraZeneca'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısının kullanımını durduran 9 ülkeye 2 yeni ülke daha eklendi. DSÖ'nün 'Paniğe kapılmayın' dediği aşı Almanya ve İtalya'dan da veto yedi.

Bir ülke daha Oxford aşısını askıya aldı. Almanya ve İtalya, AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanımını geçici olarak durdurdu.

Almanya Sağlık Bakanlığı, AstraZeneca'nın Kovid-19 aşısının uygulamasının durdurulacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı durdurma kararını, ülkenin aşı kurumu olan Paul Ehrlich Enstitüsü'nün tavsiyesinin ardından alındığını bildirdi. 

9 ÜLKE KULLANIMI DURDURMUŞTU

Aşıyı durdurma kararını alan diğer ülkeler arasında İrlanda, Norveç, Danimarka, İzlanda, Avusturya, Romanya, Hollanda, Endonezya ve Bulgaristan yer alıyor. Ülkelerin aşıyı durdurma sebebi, AstraZeneca aşısı olanlarda aşı sonrasında gelişen ‘ciddi kan pıhtılaşması vakaları’ tespit edilmesi olarak açıklanmıştı.

DSÖ'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan AstraZeneca aşısının birçok ülkede durdurulması dünyada yankı bulurken, Dünya Sağlık Öğütü (DSÖ), kan pıhtılaşması vakaları ile AstraZeneca aşısı arasında kesin bir bulgu görülmediğini belirtmişti. DSÖ Sözcüsü Margaret Harris de "AstraZeneca, kullanılan diğer aşılar gibi mükemmel bir aşıdır. Kullanılmaması için hiçbir neden yok. Ölümlerle ilgili verileri inceledik. Bugüne kadar aşılamadan kaynaklandığı kanıtlanmış bir ölüm olmadı." ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN