Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump'ın açıklaması beni şoke etmiştir

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Trump'ın açıklaması beni şoke etmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşı Coleiro Preca ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, " AB, Türkiye'ye göç sorunu için verdiği sözü tutmuyor" dedi. Venezuela'daki siyasi kriz olaylarına da değinen Erdoğan, "Trump'ın açıklamaları beni şoke etmiştir. Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Eğer saygı duymayacaksanız bunun adı demokrasi değildir. 15 Temmuz darbe girişiminde Maduro bizi hemen aramıştı. Kendisine çok açık ve net 'Demokrasi dışı gelişmelere asla prim verme, dik dur' dedim." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Coleiro Preca ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İKİ ÜLKE ARASINDA MÜTABAKAT

"İki ülke arasındaki ticaret hacmini ilk etapta 1 milyar dolara çıkarmak için mutabakata vardık."

"Fırsat verilmesi halinde Türk şirketleri Malta'ya önemli katkılarda bulunacaklardır. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanı'nın destek vereceğini temenni ediyorum."

AB'NİN GÜÇLÜ ÜYESİ

"Malta, Türkiye'nin AB üyeliğinin güçlü savunucularından biridir, bundan dolayı teşekkürlerimi belirtmek isterim. Bu desteklerinin devam edeceğine inaniyorm."

"AB ile vize serbestisi ve Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi, Malta ile ilişkilerimizi güçlendirecektir, bu konuda desteklerini bekliyoruz."

AB VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI

"Bize göç sorunu için verilen 6 milyar euro destek sözünün, 1,75 milyar euro gibi bir miktarı verildi. Yaptığımız harcama 35 milyarı geçti."

VENEZUELA'DAKİ SİYASAL KRİZ

"Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız. Trump'ın açıklaması, demokrasiye inanmış bir insan açısından beni şok etmiştir, ben de Rusya'dan dönerken Maduro'yu aradım. Kendisine çok açık ve net "Demokrasi dışı gelişmelere asla prim verme, dik dur" dedim."

"15 Temmuz darbe girişimi yapıldığı zaman, AB Türkiye'yi aramadı. Müzakere masasında Türkiye'yi aramadılar. Aradan haftalar geçti, sadece İngiltere bizi aradı. Bunun dışında arayan olmadı. Bunlar da bizim kayıtlara giriyor, kim demokrat, kim değil biliyoruz."

Malta Cumhurbaşkanı Preca'nın açıklamalarından satır başları:

Preca, devlet başkanları nezdinde ilk kez bir araya geldiklerini bundan onur duyduğunu söyledi. Preca, konukseverlik için de teşekkür etti. 

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Malta Cumhurbaşkanı, Kerç Boğazı'nda hayatını kaybeden Türk denizciler için başsağlığı dilediğini de sözlerine ekledi. 

Preca, Türkiye'nin bölge barışı için katalizör görevi üstlendiğine dikkat çekti.

"ORTAK BİR İSTEĞİMİZ VAR"

"Türk yatırımı, şu anda ülkemizde en büyük 2. yabancı yatırımı durumunda. Ortak bir isteğimiz var; halklarımızın refahı, barışı..."

"Malta olarak Türkiye'nin AB'ye katılımını desteklemeye devam edeceğiz. Malta'nın hem vizyonu hem misyonu gereği Avrupa Birliği'nin genişlemesini destekliyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN