Son dakika! Davutoğlu: Son bir haftadaki kayıp ile 1.5 milyar kişi aşılanabilirdi

Son dakika haberi... Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Merkez Bankası'ndaki değişikliğe “Damat bakan, Naci Ağbal'dan intikam aldı” ifadeleriyle tepki göstererek “Son bir haftada Türk Lirası'nın yaşadığı değer kaybı ile 1.5 milyar kişi aşı olabilirdi. Bunlar daha nüfusumuzun yüzde 15'ini bile aşılayamadı” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Eyüpsultan 1. Olağan ilçe kongresinde konuştu. 

Merkez Bankası'nın yeni başkanının uluslararası sermayeyi ikna etmek için "merak etmeyin faizleri düşürmeyeceğiz" diye garanti verdiğini hatırlatarak, "Madem bir şey değişmeyecekti de bu kadar zararı niye ettirdiniz Türkiye'ye?" diye sordu. 

Davutoğlu, şunları söyledi: 

Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarını harcayıp ortalıktan kaybolan damat bakan, Naci Ağbal'dan intikam aldı ekipleri üzerinden. Böylesine iktidar içi mücadele sebebiyle millet çile çekiyor. 

Diyorlar ki bütün bunları görün ve susun, hala iktidara değer verin. Diyorlar ki gençler manevi değerlerden soğurken sesinizi çıkartmayın. Biz susmayız! Biz nihayette Allah'a ve milletin hukukuna sadakat gösteririz! 

İktidardakilere sesleniyoruz: Gelin bu yanlıştan dönün! 

Toplumda, piyasalarda ekonomiye güven uyandırabilmek için derhal şeffaflık ve hesap verilebilirliğe dayalı demokratik bir hukuk ortamını sağlayın. Her şey şeffaf olsun. 

"SON BİR HAFTADAKİ KAYIPLA 1,5 MİLYAR KİŞİ AŞILANABİLİRDİ"

Son bir haftada Türk Lirası'nın yaşadığı değer kaybı ile 1.5 milyar kişi aşı olabilirdi. Bunlar daha nüfusumuzun yüzde 15'ini bile aşılayamadılar. 

Öyle bir vergi adaletsizliği var ki bu Hazine garantili köprüleri inşa eden müteahhitlere her türlü vergi indirimi ve özel muamele uygulanıyor ama fakir asgari ücretliyi vergilendiren bir sistem var. 

İktidara geldiğimiz gün asgari ücrete kadar olan bütün gelirleri vergiden muaf edeceğiz ve gelir adaletini sağlayacağız. 

"MİLLETTEN DAHA NE İSTİYORSUNUZ?"

Vatandaşa dövizlerinizi altınlarınızı getirin diyorlar. Döviz kimin elinde? Sizin müteahhitlerin elinde. Altın kimin elinde? Sizin zengin ettiğiniz 3-5 görmezin elinde. Milletten daha ne istiyorsunuz? 

Kendiniz tasarruf etmeden bu milletten tasarruf isteyemezsiniz. Cumhurbaşkanı'nın elinde 15 uçak var. Sayın Cumhurbaşkanı'na bir uçak yeter. Hadi bir uçak da bakanlara, bir uçak da olağanüstü durumlar için... Geri kalan 12 uçağı elden çıkarın önce. 

Borsa Yönetim Kurulu'nda Huzur Hakkı son bir haftada yüzde 33 artırıldı. İnsan bir utanır. Bari Borsa'nın zarar ettiği günlerde yapmayın. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN