Son dakika! Dışişleri'nden Macron'a sert tepki: Planlarını bozduk, iç acısıyla saldırıyor!

Son dakika! Dışişleri'nden Macron'a sert tepki: Planlarını bozduk, iç acısıyla saldırıyor!

Son dakika haberi... Yunanistan'a desteğini yineleyerek Türkiye karşıtı ittifak için çağrı yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a, Dışişleri'nden sert tepki geldi: Dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğümüz, oyunlarını bozduğumuz Macron, iç acısıyla Türkiye’ye saldırmaktadır. Fransa Cumhurbaşkanı, ferdi ve milliyetçi tutumuyla gerginliği teşvik etmekte, Avrupa ve AB’nin çıkarlarını riske atmaktadır.

Yunanistan'a desteğini yineleyerek Türkiye karşıtı ittifak için çağrı yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'a, Dışişleri'nden sert tepki geldi, "Dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğümüz, oyunlarını bozduğumuz Macron, iç acısıyla Türkiye’ye saldırmaktadır. Fransa Cumhurbaşkanı, ferdi ve milliyetçi tutumuyla gerginliği teşvik etmekte, Avrupa ve AB’nin çıkarlarını riske atmaktadır" denildi.

"FÜTURSUZCA CUMHURBAŞKANIMIZA SALDIRMAKTADIR"

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Fransa'nın tüm dünyada serbestçe at koşturduğu günlerin geride kaldığı hatırlatılarak, "Dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğümüz, kirli oyunlarını bozduğumuz Macron, iç acısıyla her gün fütursuzca Türkiye’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Avrupa’da en yüksek oy oranıyla seçilen liderlerdendir. Sayın Cumhurbaşkanımız gücünü her zaman Türk halkından almıştır. Türk halkı ve Hükümeti, bu tür hezeyanlar karşısında hep tek yürek olmuştur ve olmaya da devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Akdeniz’de veya başka bir coğrafyada herhangi bir ülkenin deniz yetki alanını belirlemenin Macron’un haddi olmadığına dikkatin çekildiği açıklamada, şunlar belirtildi:

"MACRON'U FRANSIZ HALKININ TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ"

"Fransa, tek taraflı ve kışkırtıcı adımlar atan ve AB’yi kendi dar bakışlı çıkarları uğruna rehin alan Yunanistan ve GKRY’nin körü körüne avukatlığını yapacağına, uzlaşmadan ve diyalogdan yana tavır koymalıdır. Bu, Avrupalılığımız ve NATO müttefikliğimizin de bir gereğidir. Fransa Cumhurbaşkanı, ferdi ve milliyetçi mevcut tutumuyla gerginliği teşvik etmekte ve Avrupa’nın ve AB’nin büyük çıkarlarını da riske atmaktadır.

Doğu Akdeniz’e sınırı bile olmayan ve bölgede hala sömürgecilik anlayışıyla hareket eden Fransa’nın, Türkiye’nin bölgedeki ortaklığını, samimiyetini, işbirliğini ve insani ve girişimci dış politikasını eleştirmesi tam bir tutarsızlıktır. Halk nezdindeki desteği sürekli azalan Macron’un içine düştüğü aciz durumu Fransız halkının takdirine bırakıyoruz."

NE OLMUŞTU?

Doğu Akdeniz'de krize benzin döken Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Akdeniz ülkelerini toplayıp Türkiye'ye karşıtı ittifak girişimi başlatmıştı. Akdeniz Yedilisi zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı harekete geçilmesi gerektiğini belirten Macron, Yunanistan'ın yanında olunması gerektiğini yinelemişti.

Brüksel'e de seslenerek Avrupa'nın Türkiye'ye karşı ortak bir politika belirlemesi çağrısında bulunan Macron "Bizler, Avrupalılar olarak, Erdoğan’a karşı katı ve güçlü durmalıyız. Gerilimin tırmanmasından kaçınmak istiyoruz ama Türkiye’nin belirli konulardaki niyetlerine açıklık getirmesi gerekiyor. Avrupa’nın bir bütün olarak Türkiye konusunda daha net ve birleşik bir pozisyona ihtiyacı var" ifadelerini kullanmıştı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN