Erdoğan: 2053'e gözünü diken bir gençlik görüyorum

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul, Konya, Malatya, Mardin, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon ve Van İl Gençlik Kolları Kongreleri'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul, Konya, Malatya, Mardin, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon, Van İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önceki gün Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına karşı yapılan operasyonda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu operasyonlarda bugün öğle saatlerine kadar 33 teröristi etkisiz hale getirdik" dedi.

Milli Uzay Programı'nı hayata geçirecek, uzayda da bayrağımızı gururla dalgalandıracak vatanperver gençler gördüğünü söyleyen Erdoğan, "Bugün burada atasından aldığı işaretle 2023'e yürüyen, 2053'e gözünü diken bir gençlik görüyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Önceki gün Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına karşı yapılan operasyonda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu operasyonlarda bugün öğle saatlerine kadar 33 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu mücadeleyi yürüten Mehmetçik'ten Allah razı olsun.

Daha 15-16 yaşlarında iken Diyarbakır'da alçakça şehit edilen Yasin Börü'nün, Abdullah Tayyip Olçok'un, Eren Bülbül'ün azmine sahip gençler görüyorum. Bugün burada kalplerindeki imanla bir ellerinde kitap, bir ellerindeki bilgisayarlarıyla her alanda en iyi olmak için eğitime öğretime odaklanan, kendi ve ülkeleri için büyük hayaller kuran gençler görüyorum.

'KARARLI GENÇLER GÖRÜYORUM'

Vakitlerini ve enerjilerini sapkın ideolojilerinin emellerine değil kendi değerlerinin, devletlerinin hizmetinde olanlarla omuz omuza yürüyen gençler görüyorum. Ruhunu, bedenini, dimağını zenginleştirmek, birikim ve kabiliyetiyle, geleceğin siyasetçileri, yöneticileri, bilim insanları, kültür ve sanat insanları, sporcuları, iş insanları olmak konusunda kararlı gençler görüyorum.

MİLLİ UZAY PROGRAMI

Milli Uzay Programı'nı hayata geçirecek, uzayda da bayrağımızı gururla dalgalandıracak vatanperver gençler görüyorum. Peygamber efendimizin Allah'ım faydası olmayan ilimden, huşu duymayan kalpten, doymak bilmeyen nefisten ve kabul olunmayan duadan sana sığınırım' hadisine uygun şekilde hayatını tanzim eden gençler görüyorum bugün burada.

'GÖZÜNÜ 2053'E DİKEN BİR GENÇLİK...'

Bugün burada atasından aldığı işaretle 2023'e yürüyen, 2053'e gözünü diken bir gençlik görüyorum. Rabbime, ülkemize böyle bir gençlik nasip ettiği için hamdediyorum. Rabbime bana böyle yol ve dava arkadaşları nasip ettiği için hamdediyorum. Her birini öz evladımdan ayrı tutmadığım böyle bir gençlikle yürüme şerefi bahsettiği için Rabbime hamdediyorum.

'MİLLİ UZAY PROGRAMIMIZI HAYATA GEÇİRECEK GENÇLER BURADA'

Bugün burada Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin Börü'nün azmine sahip gençler görüyorum. Kalplerindeki imanla, bir ellerinde kitap, bir ellerinde bilgisayarla eğitime öğretime odaklanan gençler görüyorum. Bugün bu salonlarda vakitlerini sapkın ideolojilere verenlerin değil, kendi devletlerinin hizmetlerinde olanlarla omuz omuza yürüyen gençler görüyorum. Bugün burada geçtiğimiz günlerde ilan ettiğimiz Milli Uzay Programımızı hayata geçirecek vatanperver gençler görüyorum. Bugün burada atasından aldığı işaretle 2023'e yürüyen gençlik görüyorum. Gençler sizden beklediğim Anadolu büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymanızdır.

SALGINLA MÜCADELE

Salgın döneminde dünyanın pek çok ülkesinde özellikle gençlerin ciddi sıkıntılar yaşadıklarına itirazlarını yüksek sesle dile getirdiklerine şahit oldu. Türkiye bu süreci hem sağlık sisteminin altyapısının gücü, hem de milli birlik ve beraberlikle en az sıkıntıyla geçiriyor. Çoğu gençlerden oluşan sağlıkçılarımız fedakarca çalıştılar, öğretmenlerimiz evlatlarımıza uzaktan eğitim yoluyla sahip çıktılar. Vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet verdiler.

'ÜNİVERSİTELERİMİZİ MARJİNAL GRUPLARIN...'

Çoğu gençlerden oluşan güvenlik güçlerimiz, ülkemizin huzurunu bozacak hiçbir adıma geçit vermediler. Üniversiteleri marjinal grupların eylem alanı olmaktan kurtarıp bilim yuvası haline siz getireceksiniz.

Spor tesislerini ülkemizin her köşesinde yaygınlaştırarak gençlerimizin beden sağlığına verdiğimiz önemi gösterdik. Biz geldiğimizde geniş bant internet altyapısı neredeyse yoktu. İnternet ve iletişim altyapısının tamamına yakınını biz kurduk. 5G ve fiber altyapı çalışmalarını hızla tamamlayacağız. Hem kamuda hem özel sektörde gençlerimizin kişisel gelişimlerinde yanlarında olacağız. Vereceğimiz hibelerle, programlarla destekleyeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN