Son dakika! GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer görevden alındı

Son dakika! GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer görevden alındı

Son dakika haberi... Sosyal medya hesabından 'Yuvanızı niye yıkıyorsunuz, ikinci eşi alın' çağrısı yapan ve medeni kanunu hedef alan GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer, Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşmesi feshedilerek görevden alındı.

Son dakika haberi... Sosyal medyada infial yaratan açıklamaları ile tepki toplayan, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer, yaptığı paylaşım ile medeni kanunu hedef almıştı. Paylaştığı videoda medeni kanunu yıkmak için mücadele verdiğini belirten Edizer, yasalar gereği tek eşli olmayı eleştirerek, 'Boşanmak yerine ikinci eşi alın' sözleriyle tepki toplamıştı. 

 

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLEREK GÖREVDEN ALINDI

Ajansların geçtiği son dakika haberine göre; Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, sosyal medya paylaşımlarıyla tepki çeken Dr. Ali Edizer hakkında inceleme başlattı.

Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevden alındı.

KARAR SONRASI İLK AÇIKLAMA

Görevden alınan Ali Edizer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aldım, kabul ettim Sayın bakanım Fahrettin Koca. Başım üstüne" ifadesini kullandı. 

'RESMİYETTE TEK EŞLİLİK, FİİLİYATTA ZİNA'

Esra Erol'un programı ile ilgili de paylaşımda bulunan Edizer, "Esra Erol'a bizi götüren yolun başı, İsviçre Medeni Kanununun kabul edilmesidir. Sorsan "kadına özgürlük ve uygarlık" kazandırıldı. Resmiyette tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği. Kuvveden fiile batı ahlaksızlığı" ifadelerine yer vermişti.

FAHRETTİN KOCA'YI DA RAHATSIZ ETMİŞTİ

İnfial yaratan bu paylaşım CHP'nin de gündeminde yer almış, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edizer'in açıklamalarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettiğini duyurmuştu.

Özel yaptığı paylaşımda, "Sosyal medya paylaşımları nedeniyle #GATA'nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettim. Sn. Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti. Konun takipçisi olacağız" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN